Наша землячка Єлизавета Литвиненко стала срібною призеркою міжнародного турніру з дзюдо

Минулими вихідними в місті Алмада (Португалія) відбувся турнір з дзюдо Grand Slam – 2023. Він став першою великою міжнародною спортивною подією цього року. За звання кращих боролися 544 дзюдоїсти з 81 країни світу. Спортсмени змагалися не лише за місця на п’єдесталі, а й за бали в рейтингу, важливому для того, щоб потрапити на Олімпійські ігри-2024 у Парижі. Серед учасників турніру серії Гран-прі була й наша 18-річна землячка, талановита дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко.

У завершальний день змагань наша Ліза стала срібною призеркою у ваговій категорії до 78 кг. Ця перемога – дебют спортсменки у її спортивній кар’єрі такого високого рівня.

Нагадаємо, що раніше Єлизавета Литвиненко виборола бронзову нагороду на чемпіонаті світу у Ташкенті.
Тоді покровчанці вдалося блискуче здолати чотирьох суперниць та потрапити до фіналу престижних змагань. Там вихованка дніпровської школи дзюдо поступилася тільки португалці
Патрісії Сампайо.

Тепер українська національна збірна з дзюдо, до складу якої входить і Ліза, активно готується до другого турніру серії Grand Slam, який відбудеться вже цими вихідними у столиці Франції – Парижі.

Ми вітаємо талановиту дзюдоїстку з цим високим досягненням та бажаємо їй не зупинятися, а наполегливо йти до наступних Перемог! Вболіваємо за нашу землячку, яка гідно тримає український спортивний фронт!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11