26 січня, Дніпропетровщина: ворожий терор, допомога родинам загиблих Захисників та віра у наші ЗСУ

рашисти продовжують тероризувати регіон. Керівник обласної ради Микола Лукашук повідомив, що вчора пізно ввечері підрозділами повітряного командування «Схід» в області було збито 5 ворожих БпЛА. Також рашисти атакували промислове підприємство – наслідки наразі встановлюються.
Крім того, вчора протягом дня два райони регіону потрапили під ворожі артилерійські обстріли:
– З важкої артилерії вдарили по Червоногригорівській громаді. Є пошкодження будівлі насосної станції, також понівечено електромережі. На щастя, постраждалих немає. У Синельниківському районі надвечір ворожої атаки, також з важкої артилерії, зазнала Великомихайлівська громада. Наслідки уточнюються.
Микола Васильович акцентував на тому, що зараз маємо ракетну загрозу. Через це в області застосовуються екстрені відключення світла.
Не хвилюємось, віримо в ППО. Перебувайте в безпечних місцях, тримайте телефони зарядженими, зробіть запаси води, – закликав Микола Лукашук.

Небезпека триває. У зв’язку із загрозою ракетних ударів керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко закликав мешканців району бути дуже обережними, дослухатися до сигналів повітряної тривоги, тримати зарядженими гаджети та павербанки, а також домовитися з рідними про місце зустрічі у разі відсутності зв’язку.
У випадку виникнення надзвичайної ситуації на території району буде відкрито пункти Незламності, – повідомив посадовець.
Підтримуємо родини загиблих Героїв. Євген Вячеславович також надав інформацію про те, що спільно з товариством Червоного Хреста України було започатковано ініціативу, в межах якої усі родини військових, котрі загинули під час виконання бойових завдань, отримуватимуть матеріальну та психологічну допомогу. Перша зустріч вже відбулася у Червоногригорівській громаді.
За словами представників Червоного Хреста, вони постараються побувати в усіх селах, де отримають змогу поспілкуватися з людьми.
Як зазначили в райдержадміністрації, громада втратила 9 Героїв, які полягли на полі бою, а саме: ПАНАСЕНКО Андрій, ЧОРНИЙ Сергій, АРТЮХІН Владислав, ЗАГИНАЙЛО Роман, КОВАЛЬОВ Дмитро, ПЕРЕМІТЧИК Роман, БРИЛЯК Євгеній, СЛИШКО Володимир та ЯНКУ Дмитро. Їхні імена назавжди закарбуються в пам’яті односельців та всіх українців.

Все під контролем. Мер Нікополя Олександр Саюк поінформував, що вечір та ніч минули в тривогах, та, на щастя, без ворожих атак.
– Продовжуємо усувати наслідки попередніх обстрілів. Вся інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства теж виконують свою роботу, – повідомив Олександр Іванович.
Очільник Нікополя закликав містян бути уважними, не ігнорувати сирени, адже загроза артобстрілів зберігається.
Заклики щодо оберженості та віра у наші ЗСУ. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається під повним контролем Збройних Сил України:
– За інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти продовжують терор мирного населення на правому березі Дніпра. На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали 16 населених пунктів, у Херсоні загарбники обстріляли пологовий будинок, школу та поліклініку. За повідомленням Сил оборони таврійського напрямку, російські окупанти продовжують зазнавати колосальних втрат в боях з нашими військами. Понад 450 поранених окупантів перебувають в міській лікарні окупованого міста Дніпрорудне Запорізької області. Пораненими окупантами також переповнена Василівська районна лікарня Запорізької області.
За словами посадовця, триває робота саперів, які ліквідовують ворожі боєприпаси. Зокрема, у Зеленодольській громаді було виявлено декілька небезпечних знахідок, у тому числі від РСЗВ «Ураган». Вони успішно ліквідовані. У зв’язку з цим Олександр Юрійович вкотре закликав всіх бути вкрай обережними на раніше прифронтових та деокупованих територіях.

У самому Кривому Розі повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація в місті повністю контролюється Радою оборони.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Разом – Переможемо! – закликав Олександр Вілкул.

Попри всі негаразди, які приніс на нашу землю «рускій мір», не опускаємо рук та не падаємо духом. Віримо у те, що з нами правда, Бог, а також найкращі у світі ЗСУ, які обов’язково звільнять Україну від загарбників! Знаємо – Переможемо, і все дуже скоро буде 100% Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11