23 січня, Дніпропетровщина: терор мирних громад району, підтримка закордонних партнерів та наполегливий шлях до Перемоги

Нікопольщина знову під ворожим вогнем. Очільник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко надав інформацію про те, що ця ніч на Нікопольщині пройшла під вогнем з російських «Градів» та «Ураганів»:
–  Росіяни двічі обстріляли район. У Мирівську та Марганецьку громади прилетіли понад 20 ворожих снарядів. На щастя, люди цілі. На місці уражень працюють представники ДСНС –  наслідки ще з’ясовуються.
У решті районів, за словами Валентина Михайловича, сирена кілька разів попереджала про небезпеку, та минулося без атак. І станом на ранок спокійно.

Цінна підтримка друзів з-за кордону. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко доповів, що наш регіон продовжує  допомагати українським воїнам у боротьбі з окупантами. Цьому сприяє тісна співпраця з фондами, благодійниками та співвітчизниками, що перебувають за кордоном:
–  Висловлюю подяку Марії –  дівчині з України, яка наразі проживає в Норвегії, та отцю Роману Братковському, а також  закордонній релігійній громаді, за підтримку та допомогу.

Віримо у краще. Мер Нікополя Олександр Саюк поінформував, що місто живе та працює:
–  Всі інфраструктурні та комунальні підприємства трудяться у штатному режимі.  
Також Олександр Іванович закликав нікопольців бути уважними, слідкувати за офіційними каналами у телеграм, вайбер, у жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної небезпеки.

Попри всі складнощі, місто живе та працює. Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул акцентував на тому, що ситуація на цьому напрямку фронту перебуває під повним контролем ЗСУ:
– За інформацією Сил оборони таврійського напрямку, наші війська продовжують здійснення заходів з оборони шляхом обладнання оборонних рубежів, позицій, а також проводять розмінування місцевості, житла, об’єктів інфраструктури, надають усю можливу допомогу місцевому населенню. Наші підрозділи протягом останнього тижня завдавали точних ударів по пунктах управління, районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, наша авіація протягом минулої доби завдала 3 удари по районах зосередження особового складу ворога, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження окупантів та 2 склади боєприпасів.
Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона  стабільна та контрольована. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. У місті повністю забезпечено роботу комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ.
За словами посадовця,  Рада оборони міста продовжує надавати значну допомогу військовим у матеріально-технічному забезпеченні – в тому числі автотехнікою, квадрокоптерами, тепловізорами, зарядними станціями, прожекторами, будматеріалами тощо.
Не припиняється робота з надання необхідної допомоги мешканцям міста, чиї будинки постраждали від ракетного обстрілу 14 січня.
Кривий Ріг продовжує приймати вимушених переселенців, у тому числі з сіл, що постійно обстрілюють окупанти на правому березі Дніпра Херсонської області. У місті налічується вже майже 71 тисяча офіційно зареєстрованих ВПО, фактично ж – понад 78 тисяч.
– Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок для цього!  Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили та нашого Президента! Разом – обов’язково Переможемо! – закликав Олександр Юрійович.
 

Розпочинаємо новий тиждень з бойовим настроєм: міцно тримаємо кожен свій фронт! Не втомлюємося дякувати нашим мужнім ЗСУ за новий ранок, віримо у їхню непохитну позицію та бажання якнайшвидше подарувати Україні омріяну Перемогу! Йдемо до найзаповітнішої мети та знаємо, що разом – ми надзвичайно сильна та незламна нація!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11