єВорог збирає інформацію про підозрілі предмети

     Повномасштабна війна, яку росія оголосила Україні, триває вже майже рік. За цей період криваві терористи вбили тисячі українців, зруйнували людські долі, пошматували наші населенні пункти, розбили домівки та інфраструктурні об’єкти, але не зламали єдину націю. Ми боремось на всіх відведених фронтах, і будемо продовжувати це робити аж до самого Переможного фіналу. Для цього маємо, чим можемо допомагати ЗСУ і всім державним службам, що цілодобово задіяні в захисті країни. Одна з них – Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС), зокрема, її піротехнічні підрозділи. Саме вони щодня зачищають території від мінних пасток, котрі російські терористи залишають скрізь, аби завдати якомога більше шкоди українцям. Завдяки передовим технологіям, розробленим Міністерством цифрової трансформації України, кожен з нас може допомогти піротехнікам знешкодити ворожі міни або снаряди, повідомивши про місце їх знаходження у чатботі єВорог. Про це повідомили у Мінцифрі.

     Для того, щоб максимально ефективно передати відому Вам інформацію  про небезпечні знахідки на дорогах, узбіччях, поблизу будинків та на дитячих майданчиках, треба авторизуватись у чатботі єВорог. Як це зробити? Ось покрокова інструкція:

  • Авторизуйтесь у https://t.me/evorog_bot та натисніть «Вибухонебезпечні та підозрілі предмети».
  • Вкажіть точну геолокацію, де помітили небезпечний предмет.
  • Додайте фото та опишіть стан, кількість, вид предмета.

     Якщо навіть не впевнені у тому, що Ваша знахідка містить ворожу вибухівку, все одно не нехтуйте власною безпекою. Краще передайте повідомлення у єВорог. Фахівці розберуться із ситуацією.

Зверніть увагу на слушні поради від піротехніків ДСНС:

  • Дбайте про власну безпеку, будьте обережні на кожному кроці.
  • Оминайте невідомі предмети, не наближайтесь до них.
  • Фотографуйте знахідки на безпечній відстані.

     Рятувальники заздалегідь вдячні кожному українцю, котрий долучається до допомоги службі. Ми маємо розуміти, що зараз в країні немає непотрібних людей. Кожен з нас робить свій внесок у Перемогу, а державні служби максимально спрощують взаємозв’язок між громадянами та відповідними відомствами. Діджиталізація у військовий час – це дуже важливий крок, яким Україна вже може пишатись.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11