Юна покровчанка серед переможців конкурсу живопису «Кольорові фантазії»

     Учениця 8 класу гімназії №4, Аліна КУТОВА, увійшла до числа переможців онлайн-конкурсу живопису «Кольорові фантазії». Її малюнки, відібрані компетентним журі, стали окрасою виставки переможців у музеї-квартирі видатного художника-монументаліста Григорія Синиці в Кривому Розі. Кращі роботи юних митців виставлені у музеї та на відкритій сторінці міського конкурсу у Фейсбук. Про це повідомляє Офіційний сайт Покровської міської ради.

     Григорій Синиця – заслужений художник України, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, засновник школи сучасного українського колористичного живопису.  Саме на його честь конкурс живопису проводиться з 2016 року.

     Видатного українського митця ХХ ст. спіткала непроста доля. Він був художником, який жив на зламі трьох епох: 9-річним хлопцем застав революцію 1917-го, пережив обидва голодомори, зазнав гонінь з боку радянської влади, а останні роки життя та творчості пройшли у незалежній Україні. Григорій Іванович вважав, що саме колорит відрізняє роботи українців від будь-яких інших. Коли у 1965 році він показував на виставках роботи Ганни Собачко чи Марії Приймаченко, викликав на себе шквал гніву. За радянщини його критикували за особистісні авторські погляди та автентичний стиль малювання, вбачаючи в них прояв націоналізму. Через невпинні гоніння у 1968 році художник переїхав до Кривого Рогу та продовжував творити до останнього дня свого життя.

     Конкурс «Кольорові фантазії» покликаний не лише привернути увагу до творчого надбання відомого художника, популяризувати українське національне образотворення, а й відшукати нові таланти. Цьогоріч на ньому змагалися близько тисячі учасників не лише з України, а й із зарубіжжя. Роботи 50-х художників увійшли до виставки. Дуже приємно, що серед переможців була і наша землячка – Аліна Кутова. Дівчина зобразила «кольорову мрію» про майбутнє України. Мальовничі пейзажі та дивовижні яскраві краєвиди свідчать про те, що воно буде прекрасним, без війни. Саме цього ми всі зараз і прагнемо.

            Дякуємо нашій юній художниці за зворушливе пророцтво та майстерність його виконання! Пишаємося талантом Аліни та її щирим патріотизмом! Наші діти є творцями щасливого майбутнього України, а в цей надважкий час боротьби надихають нас на шляху до Перемоги!

                                                                                                                                                                          За матеріалами прес-служби міського голови

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11