Валерій Залужний підбив підсумки важкого, трагічного та героїчного, 2022 року

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний відзначив, що 2022 рік назавжди змінив нас, наше сьогодення та майбутнє, а також додав, що цей важкий рік увійшов у світову історію під іменем України та її Збройних Сил. Також він підбив підсумки 2022-го.

 

Впевнено звільняють Україну від загарбників. Перш за все, очільник ЗСУ зазначив те, що наші мужні воїни звільнили 40% окупованих під час повномасштабного вторгнення територій і 28% всіх окупованих рф територій.

На сьогодні Україна продовжує стримувати ворога на сухопутній ділянці загальною протяжністю 3 тис. 786 км, у т.ч. активна лінія фронту з агресором складає 1 тис. 500 км, –  зазначив Головнокомандувач.

Валерій Залужний констатував, що наші Захисники майстерно знищили понад 100 тисяч загарбників, десятки тисяч одиниць російської військової техніки та майже 1,9 тисячі повітряних цілей ворога.

Європа навчає українських військових. За словами Головнокомандувача, вишкіл ЗСУ наразі проходить у 17 країнах Європи. Загалом завдяки державам-партнерам вдалося підготувати понад 20 тисяч воїнів.

Допомога біженцям. З районів ведення бойових дій у 2022 році евакуювали понад 600 тисяч людей та завезли понад 2 мільйони тонн гуманітарних вантажів.

Підтримка від дружніх країн. Україна отримувала зброю, боєприпаси та матеріальні засоби від держав-партнерів. Понад тисячу поранених військовослужбовців відправили на лікування та реабілітацію до Нідерландів, Франції, Ірландії, Норвегії, Данії, Іспанії, Польщі, ФРН, Італії, Румунії, США і Ізраїлю.

Рятують рідну землю. Упродовж минулого року від вибухонебезпечних предметів очищено: територій місцевості – 1 тис. 346,22 гектарів, лісових масивів – 21,18 гектарів, ліній електропередач – 134,66 км, газопроводів – 39 км, доріг – 182,1 км, будівель – 165,2 тис. м2, та знищено – 41,8 тис. одиниць вибухонебезпечних предметів.

Кращі отримали нагороди. За мужність та героїзм, проявлені під час відсічі російської збройної агресії, майже 29 тисяч військовослужбовців ЗСУ отримали державні нагороди України, зокрема звання «Герой України» присвоєно 160 військовим.

Щодня ЗСУ б’ються не тільки за Україну, але й за близьку нам по духу Європу, за збереження миру, безпеки та свободи в усьому світі. І ми обов’язково Переможемо! Слава Збройним Силам! Слава Україні! зазначив Валерій Залужний.

Ми безмежно вдячні нашим мужнім ЗСУ та їх мурому керівнику за титанічний внесок у Перемогу! Віримо, що разом у нас все вийде, і вже скоро на рідній землі запанує такий довгоочікуваний мир!

За матеріалами:

https://www.unian.ua/war/viyna-v-ukrajini-zaluzhniy-pidbiv-pidsumki-2022-roku-shcho-vdalosya-zsu-12097371.html

https://www.pravda.com.ua/news/2023/01/2/7383326/

https://glavcom.ua/country/incidents/zaluzhnij-pidbiv-pidsumki-2022-roku-dlja-zsu-899507.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11