Новини Дніпропетровщини, 26 грудня: пам’ятаємо про небезпеку, не ігноруємо сирен, тримаємося разом і віримо в ЗСУ

Безпека – понад усе. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко, доповів, що минула ніч була тихою в усіх районах. Без тривог і атак:

Це – третя тиха ніч за п’ять з половиною місяців, відтоді як росіяни почали обстрілювати Нікопольщину. Попри це, не втрачайте пильності. Щойно звучить сирена переходьте у безпечні місця. Бережіть себе. Все було, є і буде Україна.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko
Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора на Дніпропетровщині ворожих обстрілів територій теж не зафіксовано.

Втім не час розслаблятись. Є велика ймовірність того, що ворог готується до нового масштабного ракетного удару напередодні Нового року. За інформацією ВМС ЗСУ, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться до 13 ворожих кораблів. В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 1 корабля. В Середземному морі – 9 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 72 ракети, повідомив посадовець.

Микола Васильович закликав мешканців області не ігнорувати сигнали тривоги і дотримуватися правил безпеки. Це дуже важливо, бо від намірів зруйнувати нашу критичну інфраструктуру окупанти не відмовилися.

Починається новий тиждень нашої боротьби. На жаль, він перейде в наступний рік. Але Перемога буде за Україною, – впевнений Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

Треба завжди бути напоготові. Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко звернувся до мешканців та попрохав переглянути запаси води, їжі з тривалим строком зберігання. Також посадовець порадив тримати зарядженими телефони та повербанки.

Сподіваюсь, ви знаєте адресу найближчого «пункту Незламності» та маєте домовленість з рідними як діяти, якщо зникне мобільний зв’язок. Слідкуйте за попередженнями про повітряні тривоги та загрози обстрілу. Краще, коли є та не стане в нагоді, ніж навпаки, – акцентував Євген Вячеславович.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Тримаємося та віримо у Перемогу. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вечір і ніч минули без тривог та обстрілів.

Вся інфраструктура та комунальні підприємства функціонують у штатному режимі. Ми продовжуємо ліквідовувати наслідки попередніх ворожих атак, – акцентував Олександр Іванович.

Також очільник Нікополя закликав усіх містян бути уважними, слідкувати за офіційними каналами у телеграм та вайбер, у жодному разі не ігнорувати сирену.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Місто готується до можливих блекаутів та допомагає переселенцям. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту повністю перебуває під контролем ЗСУ:

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямку ворог обороняється. Наші підрозділи протягом минулого тижня завдавали точних ударів по пунктах управління, районах зосередження особового складу, артилерії та складів боєприпасів окупантів. За інформацією, що надійшла буквально вчора, в районі с. Забариного Херсонської області уражено штаб окупантів, де проводилась нарада офіцерів. В результаті – до 70 окупантів отримали поранення. Кількість загиблих уточнюється.

Ворог продовжує нищити цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. За минулу добу вогневого впливу зазнали більше 20 населених пунктів.

Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Вся важлива інфраструктура працює: місто з теплом, газом, водою, світлом.

Як акцентував Олександр Юрійович, триває допомога людям, чиї будинки та квартири постраждали від удару.

У місті працюють 52 «Пункта Незламності». Вони розташовані у навчальних закладах. Там можна зігрітися, відпочити, випити гарячого чаю, підзарядити телефони та пауербанки. Усього зараз – разом з пунктами у відділеннях поліції та об’єктами бізнесу – працюють понад 80-ти «Пунктів Незламності», – інформував посадовець.

Також Кривий Ріг продовжує приймати біженців. Минулого тижня у місто прибуло ще 412 переселенців переважно з Херсонської області, звідки люди змушені їхати через обстріли окупантів. Кількість лише офіційно зареєстрованих переселенців у Кривому Розі – 70 тисяч осіб. Реально ця цифра вже понад 78 тисяч.

Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Попри складну ситуацію, розпочинаємо останній тиждень року у бойовому настрої. Віримо у себе, покладаємося на наші мужні ЗСУ, ані на мить не сумніваємося у тому, що разом зуміємо протистояти ворогу та вигнати окупантів з рідної землі! Тримаємо кожен свій фронт та крок за кроком наближаємося до омріяної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11