Нова схема обману. Як не потрапити «на гачок» шахраїв?

На тлі масованих обстрілів енергетичної інфраструктури, для яких рф використовує всі можливі засоби: від крилатих ракет до дронів-камікадзе, поки енергетики самовіддано працюють задля того, щоб відновити потужності, шахраї винайшли нову схему обману.

 

Так, Центр протидії дезінформації при РНБО України заявляє про те, що останнім часом внаслідок відключення електроенергії послаблюється чи зовсім зникає сигнал мобільного зв’язку, чим користуються злочинці. Шахраї дзвонять людям та представляються співробітником мобільної компанії. Далі зазначають, що «перемикатимуть на іншу «вишку», щоб під час відключень був стабільний зв’язок». Після цього на телефон «жертви» приходить повідомлення, в якому вказаний певний код. Зловмисники просять людину назвати цифри, вказані у СМС. А далі шахраї отримують персональний доступ до мобільних додатків банків, соцмереж тощо.

У зв’язку з цим людей закликають у жодному разі не передавати особисті дані, коди підтверджень підозрілим особам. Задля того, щоб уточнити будь-яку інформацію або отримати допомогу, слід звертатися виключно на гарячі лінії своїх мобільних операторів за наступними номерами:

  • Київстар — 466

  • Vodafone — 111

  • Lifecell — 5433

Будьте обережними та не потрапляйте на «гачок» до шахраїв! Адже саме від вашої пильності залежить безпека особистих даних!

За матеріалами:

https://www.056.ua/news/3519583/masove-znestrumlenna-v-ukraini-sahrai-vinajsli-novu-shemu-dla-vimanuvanna-grosej

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11