Артилерійська підтримка Великобританії та новий пакет військової допомоги з Фінляндії. Іноземні друзі разом з Україною аж до Перемоги

     У Латвії відбувся зліт лідерів країн “Об’єднаних експедиційних сил” (JEF), зокрема Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви та Нідерландів. Президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн-учасниць із закликом надати Україні різні типи озброєнь та збільшити можливість постачання систем ППО, аби прискорити рух наших сил оборони до Перемоги.

     — Російські ракети та іранські дрони застосовуються постійно для ударів, передусім, по нашій енергетиці, – констатував глава нашої держави. – Лише один нещодавній масований удар по Україні зачепив понад 20 мільйонів наших людей. Унаслідок цього міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики. Уявіть, який масштаб у цього терору. І уявіть, що його можна зупинити. Коли ми зможемо повністю захистити українське небо, це означатиме демонтаж останньої великої російської можливості тероризувати Україну. А отже, це буде й демонтаж останньої великої російської надії на те, що нібито їм вдасться підкорити нашу державу й людей. Наша Перемога – це буде й перемога кожного з вас, і це перемога Європи, ваших народів, перемога, якої очікує, впевнений, увесь світ.

     На заклики української сторони активно реагують міжнародні партнери. Ще до початку зустрічі Великобританія оголосила новий пакет артилерійської підтримки для України. Згідно з заявою офісу прем'єр-міністра Ріші Сунака, його вартість  становить майже 290 мільйонів євро. За словами політика, пакет “забезпечить постійний потік критичних артилерійських боєприпасів в Україну протягом 2023 року”.

     – Великобританія і наші європейські союзники йдуть рука об руку в нашій відповіді на вторгнення в Україну, і ми знову як і раніше непохитні в наших прагненнях до миру в Європі. Але для досягнення миру ми повинні стримувати агресію, і наші спільні розгортання по всьому регіону життєво важливі для забезпечення того, щоб ми могли реагувати на найсерйозніші загрози, – йдеться в заяві Ріші Сунака на сайті уряду Великобританії.

     Також повідомляється, що Британія з початку повномасштабного нападу росії відправила 125 зенітних гармат для України та понад 100 тисяч боєприпасів.

     Фінляндія на заході в Ризі теж анонсувала новий пакет військової допомоги для України. Про це повідомив президент країни Саулі Нііністьон. Він зробив заяву про те, що Україна отримуватиме допомогу, поки не буде досягнутий мир, якого прагне наша держава:

      – Ми обговорили ситуацію в Україні, наші погляди одностайні: підтримувати Україну доти, доки вона не досягне легітимного миру.

     Політик зазначив, що на сьогодні складно припустили, коли мир буде досягнуто.

     – Сьогодні серед лідерів “Об’єднаних експедиційних сил” ми обговорили нашу непохитну підтримку Україні, а також шляхи покращення безпеки у Північній Європі та регіоні Балтійського моря, – прокоментував Саулі Нііністьо у twitter.

     Очікуємо на приємні сюрпризи й від інших країн JEF.

     Дякуємо іноземним партнерам за принципову позицію, рішучу та незмінну підтримку України! Наші Захисники героїчно протистоять російській агресії та борються за мир у всьому світі. Тому вчасна військова допомога наблизить світло нашої Перемоги.

За матеріалами:

https://www.president.gov.ua/news/rosijska-agresiya-mozhe-j-povinna-zaznati-krahu-nashe-zavdan-79957

https://twitter.com/niinisto/status/1604837086250635269?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1604837086250635269%7Ctwgr%5Ec51c642ea5cb6b3205cf2b46d34bd097639e08a4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbykvu.com%2Fua%2Fbukvy%2Fprezydent-finliandii-anonsuvav-nastupnyi-paket-viiskovoi-dopomohy-dlia-ukrainy%2F

https://www.gov.uk/government/news/pm-to-meet-leaders-on-europes-northern-frontier-to-strengthen-efforts-to-counter-russian-aggression

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11