Всі ми – творці Перемоги! Як на Дніпропетровщині Миколая зустрічали?

     Сьогодні в усій наші незламній країні вітали Святого Миколая Чудотворця, від якого дітлахи чекають справжнього дива – завершення війни, повернення батьків із фронту, іграшкових та солодких подарунків. Останні два бажання Миколай виконав, але тільки для чемних і слухняних юних друзів. А от за найзаповітніші мрії українців обіцяв молитись, в чому ми з Вами йому щодня допомагаємо.

                                                                                                                                           Чарівник за покликом серця

             Актор Дніпропетровського молодіжного театру Юрій Мокрецов щороку у грудні перевтілюється у Святого Миколая. В образі Чарівника збирає навколо себе малечу, яка залюбки розповідає йому віршики. В нагороду дітлахи отримують святковий настрій та цікаві подарунки. А під час війни митець разом з колегами по культурному фронту готує благодійні вистави для переселенців. Ця гідна людина прикрасила рубрику Дніпропетровської обласної військової адміністрації під назвою «Творці перемоги».

       Талановитий актор вже понад 40 років служить у театрі. Свою першу роль зіграв  у виставі «Жила-була Сироїжка». Він був Мухомором.

            Останні сім років «працює» Святим Миколаєм. Зізнається, помітив, що діти все більше звикають до образу доброго та чуйного Чудотворця. Радянський Дід Мороз відходить на другий план.

            – Найприємніший для мене момент – вручати чемним дітям подарунки. Радощів стільки у малечі! Так на душі тепло стає одразу. Вони вірять у дива. І це прекрасно! Бувало, підходить малятко і з надією питає: «А Ви справжній?». Звичайно, кажу, найсправжнісінький. Не можна розчаровувати, – розповідає актор.

            Щоразу біля Святого Миколая збирається цілий натовп дітей. Усі хочуть розповісти йому віршика. А ще замовляють чарівнику подарунки.

          – Іграшки просять, книжки про динозаврів, конструктори, машинки. Я намагаюсь голосно говорити, перепитувати, щоб батьки чули, – поділився Юрій Мокрецов.

Актор наголошує, що останнім часом діти мріють про Перемогу. І щоб повернувся татко, який захищає країну від ворога.

             Юрій із колегами по театру дали десятки вистав у шелтерах для переселенців. Грали, зокрема, казки «Івасик-Телесик», «Солом’яний бичок», «Алі-Баба і сорок розбійників», «Хто подолає дракона».

            – Діти із зони бойових дій та окупованих територій – інші. У них сумні, дорослі очі. Наше завдання зробити так, аби в цих оченятах загорілась іскринка, а на личках з’явилася посмішка. Боже мій, вони ж стільки пережили, – співчуває актор.

            За його спостереженнями, діти – надзвичайно чесні. Сприймають усе, що відбувається на сцені, як дійсність, тож потрібно викладатися на 100%.

            – Гарна в мене професія. Незважаючи на усі життєві незгоди, на сцені перезавантажуєшся. Там зовсім інший світ. Акторство лікує душу – і глядачу, і артисту, – підсумував Юрій Мокрецов.

                                                                      У Покрові теж вітали Миколая

 

     В освітніх та культурних закладах нашого міста на честь Дня Святого Миколая пройшов святковий онлайн-марафон.

      Так вихованці Школи мистецтв, а також Дитячої музичної школи з нагоди чарівного свята підготували святковий онлайн-концерт і вернісаж малюнків. А ось в освітніх закладах, закладах культури, клубних установах, публічній бібліотеці та її філіях, Будинку культури с.Шолохове відбулися майстер-класи, на яких дітлахи мали змогу власноруч виготовити творчі цікавинки до свята.

     Дійсно, люди, котрі попри війну творять дива і дарують малечі казкову атмосферу, зцілюють нас від постійних тривог. Серед них і Юрій Мокрецов, котрий, як і керівники творчих гуртків  Покрова, створюють казку для дітей, зміцнюють їхню віру у світле майбутнє під мирним небом України.

                                                                                                                                                                 За матеріалами Офіційних сайтів

                                                                                                                                                        Покровської міськради та ДніпроОДА

 

                 

    

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11