13 грудня, Дніпропетровщина: обстріли Нікопольського району, підтримка деокупованих територій та заклики до витримки заради Перемоги

Нікопольщина знову потрапила під ворожий вогонь. Начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни усю ніч тероризували Нікопольський район. Били з «Градів» та важкої артилерії по трьох громадах – Нікопольській, Червоногригорівській та Марганецькій. На щастя, минулося без загиблих та поранених:
У Нікополі понівечені з десяток багатоповерхових та приватних будинків, господарчі споруди, адміністративні будівлі, магазин, лінії електропередач. Обстріл спричинив пожежу. Вогонь рятувальники вже приборкали. У Червоногригорівській громаді побиті більш ніж 10 приватних будинків і господарських споруд, пошкоджені електромережі. Ворожий снаряд знищив гараж та легкову автівку. У Марганецькій громаді наслідки атаки уточнюються. В інших районах ніч була тихою –  без сирен та обстрілів. І станом на ранок спокійно.

Регіон підтримує звільнені громади. Також Валентин Михайлович зазначив, що Дніпропетровщина відправила до Херсонщини нову партію гуманітарної допомоги:
Наш регіон продовжує підтримувати людей, які проживають на деокупованих територіях Херсонської області. Так ми відправили продукти до Кочубеївської, Високопільської та Бериславської громад. Тамтешні мешканці надзвичайно вдячні за таку вагому підтримку.
https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Буде важко, але ми точно Переможемо! Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, що вчорашній день видався відносно спокійним, ворожих обстрілів  у регіоні зафіксовано не було.
Наш шлях до Перемоги – непростий. Але пройдено і пережито вже чимало, тому ніякі труднощі не змусять нас відмовитися від своєї мети. Україна буде вільною. Все зруйноване відновиться. Спільними зусиллями ми здолаємо ворога. Покладаємося на ЗСУ, віримо в Президента та Україну, – закликав Микола Васильович.
https://www.facebook.com/nbankr
ЗСУ вдало вполювали рашистів. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації  Євген Євтушенко доповів, що вчора протягом дня протилежний бік водосховища «відвідала» бавовна. Внаслідок такого «візиту» орки втратили склад боєкомплектів, живу силу та артустановки.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Місто не опускає руки, і намагається жити. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що вся інфраструктура та комунальні підприємства функціонують у штатному режимі. У місті триває ліквідація наслідків ворожих обстрілів.  
Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм, вайбер, не ігноруйте сирени. Якщо вам потрібна допомога, будь ласка, телефонуйте до нашого колл-центру за наступними номерами: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8:00 до 19:00); 056 669 60 64 (з 8:00 до 19:00), – повідомив очільник Нікополя.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538
Нікопольці мають змогу отримати дрова. Як повідомляється на сторінці Нікопольської міської ради, у місті розпочато розподіл дров та їх видачу домогосподарствам.
Паливною деревиною забезпечуються домогосподарства, які потребують її надання, та в яких зареєстровані або проживають:
— особи з інвалідністю І, ІІ групи;
— діти з інвалідністю до 18 років;
— особи, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства – учасники бойових дій; учасники війни та інші пільгові категорії
Паливну деревину можна забрати самостійно з місць її зберігання, але якщо такої можливості немає, місцева влада допомагає з її доставкою на адресу домогосподарства, у порядку черги.
Вже доставлено 477,6 м3 деревини, і більше 140 домогосподарств одноразово отримали по 2 м3 на одне.
Прийом заяв проводиться до 28 грудня 2022 року в управлінні соціальної політики Нікопольської міської ради за адресою: вул. Отаманська, 2 (каб. № 213, 214, 204) з 8.00 до 17.00.
У разі виникнення питань нікопольців просять звертатися за телефоном: 099-540-86-40.
https://www.facebook.com/press.nmr

Ситуація з енергетикою – дуже серйозна. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту  залишається повністю контрольованою ЗСУ:
За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Херсонському напрямку ворог обороняється. Окрім цього, країна-агресор продовжує терор мирних громад. Ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів, розташованих на правому березі Дніпра в Херсонській області. Є загиблі серед мирного населення, постраждала цивільна інфраструктура.
Як пояснив Олександр Юрійович, ворог відкинутий на лівий берег Дніпра, тому зі ствольної артилерії та РСЗВ, за винятком наддальнобійних «Торнадо», їм по Кривому Рогу не дістати. Попри це зберігається висока загроза ракетних ударів та атаки дронами, які ворог підло завдає по інфраструктурі країни, щоб залишити мільйони людей без світла, води та тепла.
–  Тому ще раз прошу: дотримуйтесь всіх правил повітряної тривоги. Бережіть себе та своїх близьких. Також треба пам’ятати, що зараз ситуація в енергетиці по всій країні дуже серйозна. Зберігається ймовірність застосування енергетиками аварійних та віялових відключень електроенергії. Тому треба зберігати вдома запаси води, ліків, тримати зарядженими телефони, ліхтарики та пауербанки, – закликав очільник військової адміністрації.
 У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контрольована. Усі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Комунальні підприємства, соціальні установи, вся важлива інфраструктура – працює стабільно.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили та Перемогу! – наостанок традиційно закликав мешканців Криворіжжя Олександр Вілкул.  
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
Всі разом тримаємося та не припиняємо вірити у нашу Перемогу! Знаємо, що зуміємо вистояти, не скоримося загарбникам та побудуємо нову вільну Україну!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11