Україна екстрено потребує коштів на відновлення критичної інфраструктури

Під час виступу на засіданні Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, заявив що в пріоритеті для нашої країни відновленні критичної інфраструктури та енергетичного сектору. Це вкрай важливо для успішного проходження зимового періоду.

Глава уряду розповів, що необхідність інвестування в об’єкти критичної інфраструктури виникла не просто так:

Останні російські ракетні атаки призвели до пошкодження половини об’єктів енергетичної інфраструктури в Україні та дестабілізації електромережі. Запровадження планових та позапланових відключень електроенергії в країні вплинуло на всі сектори економіки та соціального життя України.

Саме тому енергетичний сектор нашої країни разом з сектором централізованого теплопостачання потребують екстреної підтримки. За словами посадовця, її орієнтовна вартість складає 1 мільярд доларів (по 500 мільйонів доларів на кожен сектор).

Прем’єр-міністр під час свого виступу також нагадав, якщо брати до уваги загальну оцінку потреб на відновлення України, то на початку вересня Світовий банк, Єврокомісія та уряд презентували спільний звіт з першою об’єктивною оцінкою потреб нашої держави.

Відповідно до звіту, загальні потреби щодо відбудови та відновлення оцінюються у 349 мільярдів доларів. Ця цифра актуальна станом на 1 червня 2022 року. За попередніми оновленими оцінками Світового банку та уряду України, потреби на відбудову зростуть до 500-600 млрд доларів, – відзначив Денис Шмигаль.



Як бачимо, рашисти, прийшовши на нашу землю, принесли купу горя та проблем: починаючи від окупації територій, знущання з мирного населення, постійних обстрілів та завершуючи руйнуваннями житлового сектору, а також енергетичної інфраструктури, від справності якої, без перебільшення, залежить життя всієї країни. Попри це, віримо у те, що наші друзі не залишать Україну наодинці з цими викликами, допоможуть вистояти та відновити все зруйноване. Знаємо, що разом зуміємо реалізувати нашу найзаповітнішу мрію! А поки тримаємося, ні на мить не припиняємо вірити у краще!



За матеріалами:

https://24.kyiv.media/news/shmygal-elektro-ta-teplopostachannya-v-ukrayini-potrebuyut-1-milyard-ekstrenoyi-pidtrymky

https://svidomi.in.ua/page/ukraini-potriben-1-mlrd-shchob-shvydko-vidnovyty-elektro-ta-teplopostachannia

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11