В Україні зросла кількість пожеж через загоряння електроприладів

     На тлі постійних російських ракетних обстрілів по об’єктах енергетики України маємо регулярні відключення енергопостачання житлового сектора. Люди змушені годинами і навіть днями сидіти без світла і тепла. Хто, як може вирішує цю проблему: деякі українці купують потужні лампи, паувербанки, газові прилади та генератори для освітлення приміщення. Однак порушення правил експлуатації таких приладів призвело до зростання кількості пожеж. Через несправність подібного обладнання вже сталася 21 пожежа, а внаслідок порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок – 905! Ще 553 загоряння виникли через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей та теплогенеруючих установок.

     За місяць в Україні кількість постраждалих через пожежі, які сталися внаслідок порушення експлуатації електроприладів, зросла майже вдвічі, серед найпоширеніших причин – порушення правил експлуатації генераторів. Про це в ефірі телемарафону розповіла речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва:

     – Генератори не тільки загоряються, є ще й чадний газ від них, котрий теж небезпечний.

      Вона підкреслила, що зросла не тільки кількість пожеж, але і кількість людей, які постраждали або загинули під час надзвичайних подій. За її словами, на Прикарпатті за останні дні почастішали випадки отруєння чадним газом. Лише за листопад зафіксували 11 таких.

      – Найбільше пожеж сталося через необережне поводження з вогнем – 1050 , у тому числі і дитячі пустощі, — констатує речниця МВС.

     З огляду на таку небезпечну ситуацію, Альона Матвєєва нагадала правила користування генераторами:

    • користуватися генераторами можна лише на відкритому повітрі,
    • місце розташування від будівлі має бути не менше 6 метрів,
    • генератор має бути захищений від вологи,
    • заправляти генератор можна лише вимкненим (необхідно дочекатися поки всі запчастини охолонуть),
    • не змішуйте різні види мастила або пального,
    • не змінюйте самостійно конструкцію електроприладу,
    • поруч завжди має бути вогнегасник.

https://www.youtube.com/watch?v=3FnwoC0Ahk4

      Перебуваючи у реаліях військового часу, ми змушені пристосовуватись до неприємної ситуації з регулярними відключеннями світла. Маючи доступ до альтернативних джерел електропостачання, обовʼязково дотримуйтесь всіх необхідних правил безпеки. Бережіть себе і життя тих, хто поряд!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11