Кабмін виділив ще 657 мільйонів гривень на гранти у рамках проекту «єРобота»

Український Уряд додатково виділив 657 млн грн для надання грантів у рамках проекту «єРобота». Зокрема 398,5 млн грн направлені на створення або розвиток переробних підприємств та 203,7 млн грн склали мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу за програмою «Власна справа». Ще 54,8 млн грн у зазначеній сумі склали гранти на створення або розвиток бізнесу з садівництва, виноградарства та вирощування ягід.

Слід зазначити, що «єРобота» – це сукупність урядових програм безповоротних грантів для створення та розвитку власного бізнесу, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення та розвиток переробних підприємств, закладку саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.

Таким чином, завдяки грантам держава надає допомогу на відновлення, створення власної справи з нуля, реалізації амбітних проектів, генерування нових робочих місць та здобуття потрібних на ринку праці спеціальностей.

Перша віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що розвиток переробки являється стратегічною метою держави:

Ми інвестуємо у цей напрям, щоб виробляти та експортувати більше готової продукції з більшою часткою доданої вартості, – повідомила посадовиця.

За оцінками Мінекономіки, в результаті реалізації одержувачами цих грантів своїх проектів загалом буде створено понад 2,5 тис. нових робочих місць.

Подати заявку на отримання гранту можуть як активні підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Прийом заявок здійснюється через Портал Дія за наступним посиланням: https://erobota.diia.gov.ua/

Це надзвичайно гарна ініціатива! Адже під час війни всі потребують допомоги та підтримки. Особливо бізнес, на котрому, як відомо, тримається економічний фронт. Адже завдяки сплаченим податкам підтримуються наші ЗСУ, і ми наближаємося до Перемоги!

За матеріалами:

https://interfax.com.ua/news/general/877629.html

https://erobota.diia.gov.ua/

https://biz.nv.ua/ukr/tech/kabmin-vidiliv-shche-657-mln-grn-na-programu-erabota-novini-ukrajini-50290221.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11