ЗСУ отримають на озброєння новий унікальний дрон

Український концерн «Укроборонпром» активно працює над розробкою українських безпілотників, які є одним із найефективніших видів озброєнь у війні проти росії. Завдяки старанням українських винахідників вже зовсім скоро Збройні Сили України матимуть на озброєнні новий унікальний дрон-камікадзе, який буде оснащений функцією повернення. Цей корисний військовий прилад практично готовий, і вже проходить необхідні випробування.

Керівник проектів «Укроборонпрому» Олег Болдирєв зазначив, що російсько-українська війна рухається у напрямку битви роботизованих безпілотних систем. Саме тому Україна активно працює над тим, щоб забезпечити ними своїх захисників у необхідній кількості.

Новітня розробка схожа на іранський дрон-камікадзе «Шахед», але має певні особливості, які роблять її унікальною. Головна відмінність і перевага полягає у тому, що ці ударні БПЛА зможуть атакувати ворожі цілі на відстані до 1 тис км декілька разів завдяки можливості провернення. Після того, як ми успішно випробуємо безпілотник під дією засобів радіоелекронної боротьби, сподіваємося перевірити його у бойовому застосуванні. Плануємо, що це станеться вже до кінця 2022 року, і дрон допоможе ЗСУ завдавати ударів по тилу ворога, – пояснив Олег Болдирєв.

 

Також в «Укроборонпромі» відзначили, що нові дрони-камікадзе будуть частково складатися з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв’язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюватиметься українськими спеціалістами.

Надзвичайно пишаємося вітчизняними фахівцями, які докладають максимум зусиль задля допомоги нашим ЗСУ у боротьбі з ворогом. Дякуємо за важливі винаходи, які однозначно наближають нас до Перемоги! Віримо, що вже скоро прочитаємо у новинах про успіхи корисного дрону, який принесе «бавовну» до рф, вкотре продемонструвавши те, що бумеранг існує, і він зможе досягти будь-якої точки земної кулі, і покарати зло!

 

За матеріалами:

https://glavred.net/ukraine/kamikadze-s-funkciey-vozvrata-v-ukraine-razrabotali-dlya-vsu-unikalnyy-dron-10432256.html

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/ukroboronprom-rozpoviv-pro-noviy-bezpilotnik-dlya-zsu-bagatorazoviy-dron-kamikadze-novini-ukrajini-50290097.html

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11