Новини Дніпропетровщини, 5 грудня: внаслідок рашистських атак загинули двоє мешканців регіону, також є масштабні руйнування

Під прицілом орків опинився Кривий Ріг. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що регіон пережив ще одну трагічну ніч:

Після опівночі росіяни ударили трьома ракетами по Кривому Рогу. Поцілили у промислове підприємство. Внаслідок прильоту загинув працівник. Його тіло рятувальники дістали з-під завалів зруйнованого виробничого цеху. Ще троє людей дістали поранення. Їх доправили до місцевої лікарні. Стан ушпиталених медики оцінюють як середньої тяжкості.

Нікопольський район російські окупаційні війська знову накрили з важкої артилерії. Під вогонь потрапила Марганецька громада. Люди, на щастя, цілі. Деталі атаки уточнюються.

У решті районів ніч минула без «прильотів» і станом на ранок все спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

рашисти не припиняють терору. Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора було зафіксовано близько семи ворожих обстрілів території Нікопольщини:

У Покровській громаді загинув 23-річний хлопець: ворожі снаряди прилетіли на його обійстя. Світла пам‘ять ще одній жертві російської агресії. Обстрілами в районі побито півдесятка будинків, господарські споруди, автівку, електромережі, газогін.

Окремо Микола Васильович відповів на питання: чому ППО не захистить Нікопольщину?

Тому, що ППО працює по ракетах, а не по снарядах від «Градів» чи важкої артилерії. Вкотре пояснюю: росіяни цинічно гатять по Нікопольському району з території, яка поруч з АЕС, що в окупованому Енергодарі. Ніхто не стане стріляти у відповідь по атомній електростанції чи поряд з нею. Це – дикість, яка обернеться масштабною трагедією. На подібне не піде жодна адекватна людина. російські окупанти це знають, розуміють і користуються, – акцентував посадовець.

А вихід з цієї складної ситуації один: деокупувати Енергодар від російських нелюдів.

Все буде, але потрібен час. ЗСУ впораються із цим завданням, звільнивши не лише Запорізьку область, а й всі наші території. Ми віримо в наших захисників, віримо в Президента, віримо в Україну, – закликав Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

Вони тримають свій фронт. Очільник Покрова Олександр Шаповал привітав всіх волонтерів – тих, хто кожного дня підставляє плече допомоги іншим, з їхнім святом:

Я хочу подякувати всім, хто обрав непростий шлях волонтера. Ви допомагаєте нашим Захисникам, внутрішньо переміщеним особам, літнім людям, дітям. Ви даруєте віру й надію. Доводите, що людяність – Перемагає. Пишаюся, що сьогодні покровчани за покликом серця роблять добрі справи. Разом ми наближаємо Перемогу!

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Підтримуємо переселенців. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко повідомив, що триває видача гуманітарної допомоги від Федерації роботодавців України, а саме гігієнічних та продуктових наборів. Отримати її можуть внутрішньо переміщені особи, котрі проживають на території Томаківської та Мирівської громад.

Як акцентував посадовець, допомога розрахована на кожну родину біженців і попросив не хвилюватися, адже наборів вистачить всім.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163
Слід готуватися до можливих блекаутів. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповнив інформацію про нічну ворожу атаку міста:

  • Маємо влучання трьох крилатих ракет у промислове підприємство. Руйнування дуже значні. Пожежа загашена. 1 працівник підприємства, 1981 р.н., загинув та 3 особи постраждали: 1978 р.н., 1978 р.н., 1977 р.н.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, зараз ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під контролем ЗСУ, окупанти ведуть позиційну оборону, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України. Не припиняються артилерійські обстріли населених пунктів на правому березі Дніпра.

Ситуація у Кривому Розі повністю контролюється військовою адміністрацією міста. Усі органи влади діють злагоджено та ефективно, і чітко виконують свої обов’язки. Лікарні, соціальні служби та комунальні підприємства також працюють у штатному режимі.

За словами посадовця, щодня продовжується робота з підготовки інфраструктури міста до роботи в умовах блекауту – повної відсутності електроенергії:

На жаль, загроза завдання окупантами повторних ударів по енергосистемі залишається дуже високою. Ми робимо все можливе і неможливе, щоб бути максимально готовими – наскільки це взагалі можливо у блекаутах. Передали міськводоканалу установку, яка у випадку відсутності електроенергії зможе очищувати воду для питного водопостачання з будь-якого джерела. Цю установку можна перевезти у будь-який район міста, під’єднати до генератора і навіть з річкової води вона видаватиме питну очищену іонізовану воду. Станція здатна готувати на добу 48 кубів питної води належної якості, – розповів посадовець.

Олександр Вілкул закликав криворіжців готуватися до тривалих блекаутів. А саме зробити запас води, їжі, придбати та тримати зарядженими павербанки, ліхтарики. Мешканцям приватного сектору та тим, у кого є дачі, він порадив за можливості встановлювати буржуйки.
Кривий Ріг, як і раніше, б’ється як одне серце, і всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – закликав Олександр Юрійович.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Попри весь той жах, який принесли на нашу землю рашисти, не опускаємо руки. Віримо у наші мужні ЗСУ, дякуємо кожному воїну за наш новий ранок та знаємо, що разом обов’язково Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11