Швеція зробила черговий вагомий внесок в українську стійкість та Перемогу

Перш за все відзначимо, що Швеція вже не вперше допомагає Україні, спрямовуючи зусилля на боротьбу з агресором. Так, в середині листопада уряд Швеції представив зимовий пакет допомоги Україні на суму 720 млн шведських крон, що дорівнює 60 млн доларів. До нього  зокрема, увійшли засоби протиповітряної оборони, машини підвищеної прохідності, засоби захисту, зимове спорядження та намети. Крім того, країна-партнер України виділила їй гуманітарну допомогу у розмірі 560 млн шведських крон на допомогу в зимовий період. І от зараз ми отримаємо новий пакет підтримки. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який провів розмову зі шведським колегою Ульфом Крістерссоном.
Стало відомо, що уряд Швеції передасть нашій державі «зимовий пакет» військової допомоги на суму майже 338 мільйонів євро. Зокрема українська армія отримає системи протиповітряної оборони.
Посадовець також акцентував, що були обговорені й інші пункти підтримки, реалізація яких допоможе у відновленні об’єктів української енергетичної інфраструктури

– Шведські трансформатори, генератори та інше обладнання вже допомагає лагодити українську енергосистему. Ми надзвичайно вдячні цій дружній країні. Разом з тим захист неба над Україною від терористичних атак росії залишається одним із пріоритетних завдань для нас усіх, – додав посадовець.
За словами Дениса Шмигаля, Швеція також долучилася до ініціативи президента України Володимира Зеленського «Grain from Ukraine» (гуманітарної продовольчої програми з постачання збіжжя до найбідніших країн). Ця держава виділила 10 млн євро на закупівлю українського зерна для країн Азії та Африки, що відчувають нестачу продовольства. Це сприятиме розвитку економіки України.
Сторони також обговорили амбітні плани на найближче майбутнє, зокрема, приєднання України до Європейського Союзу та масштабне повоєнне відновлення нашої держави.
 
Ми радіємо тому, що у світі є країни, які розуміють всю складність ситуації для України та всіма силами підтримують нас. Дякуємо Швеції, що не залишає нас у скруті та надає масштабну як військову, так і цивільну допомогу. Віримо, що з такими вірними друзями ми все здолаємо і вже зовсім скоро зустрінемо День нашої Перемоги!

 

За матеріалами:
https://investory.news/shveciya-nadaye-velikij-zimovij-paket-dopomogi-ukraini/
https://www.obozrevatel.com/ukr/politics-news/shvetsiya-peredast-ukraini-zimovij-paket-vijskovoi-dopomogi-do-yakogo-uvijdut-zasobi-ppo.htm
https://www.unian.ua/world/ukrajina-otrimaye-vid-shveciji-velikiy-zimoviy-paket-dopomogi-v-yakomu-sistemi-ppo-12064008.html

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11