Кабмін виділив кошти на виплату субсидій

Уряд вніс зміни до бюджету Пенсійного фонду України на 2022 рік. Доходи та витрати фонду зростуть до 606,9 млрд гривень. Це затверджено у Постанові від 2 грудня.
Так, з державного бюджету виділяється 12,6 млрд гривень на виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого і рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу.

Слід нагадати, що з 1 грудня повноваження з призначення та проведення фінансування виплат субсидій та пільг передано до Пенсійного фонду.
Для призначення житлової субсидії слід подати заяву та декларацію за встановленими формами. Це можна зробити особисто, звернувшись, до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або посадових осіб центру надання адміністративних послуг. Зручно буде сформувати заяву в електронній формі через портал Дія – не залежно від місяця звернення; веб-портал електронних послуг Фонду.
Людям, які вже отримують державну допомогу, не потрібно звертатися до Пенсійного фонду. Вони й надалі автоматично отримуватимуть призначену їм допомогу для оплати комунальних послуг – на банківський рахунок або через поштове відділення.
Як бачимо, держава, попри складну ситуацію, продовжує виділяти кошти, спрямовані на підтримку соціально-вразливих верств українців. Зараз така підтримка – просто на вагу золота! Дякуємо за неї та віримо тільки у краще майбутнє для нашої України!
За матеріалами:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11