2 грудня, новини Дніпропетровщини: масовані обстріли Нікопольщини та режим готовності до зимових випробувань

Загарбники вкотре обстріляли Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що окупанти не дають спокою Нікопольщині:

Всю ніч били по району з важкої артилерії. Тримали під прицілом сам Нікополь та Марганецьку громаду. Випустили по них майже 40 снарядів. На щастя, люди вціліли. Наразі масштаби руйнацій з’ясовуються. В інших районах вночі кричала сирена, та минулося без атак. І станом на ранок спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Очільник обласної ради Микола Лукашук надав інформацію про те, що вчора вдень рашисти теж вдарили по Нікополю. Били з важкої артилерії, поцілили по житловим будинкам:

Внаслідок обстрілу у п’ятиповерхівці сталася пожежа, внаслідок якої постраждав місцевий мешканець – чоловік 56 років. Наразі він у стабільному стані, загрози його життю немає. Окрім того, в місті понівечено ясла-садок, з десяток житлових будинків, електромережі.

За словами Миколи Васильовича, з РСЗВ били вороги й по Покровській громаді, що на Нікопольщині. Обстрілом пошкоджено три приватних будинки, близько сотні сонячних панелей, автокран. На щастя, без постраждалих.

Не опускаємо руки, віримо у наші ЗСУ, Президента та гуртом наближаємо Перемогу задля миру на нашій землі! – наголосив керівник облради.

https://www.facebook.com/nbankr

Місто продовжує жити. Очільник Покрова Олександр Шаповал повідомив, що цей тиждень місто прожило напружено. Як зазначив мер, наші енергетики працюють 24/7, аби стабілізувати ситуацію. Спеціалісти ліквідовують наслідки обстрілів енергетичної інфраструктури, але для повного відновлення потрібен час і ресурси.

Відключення світла – це вимушена необхідність. Я вдячний всім, хто розуміє це! – наголосив міський голова.

Попри складну ситуацію, всі необхідні послуги надаються у повному обсязі, комунальні підприємства, соціальні, медичні установи працюють у штатному режимі.

Покров також допомагає Захисникам, підтримує переселенців та соціально вразливі категорії містян.

Віримо в ЗСУ! Віримо в Перемогу! – закликав Олександр Шаповал.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

Готуємося до тривалих блекаутів, але у жодному разі не панікуємо. Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Херсонщині ворог веде оборону раніше зайнятих рубежів. Артилерійських та танкових обстрілів зазнали райони населених пунктів, розташованих на правому березі Дніпра в Херсонській області.

У самому Кривому Розі вся важлива інфраструктура працює, ситуація повністю стабільна та контрольована.

Шановні земляки! Кожен із нас зараз має готуватися до тривалих блекаутів. Готуватись вижити. Робіть, будь ласка, запаси води, їжі, тримайте зарядженими пауербанки та ліхтарики. У кого є можливість – встановлюйте буржуйки, це особливо актуально для приватного сектору та для тих, хто має дачі. Йде війна і нам необхідно вижити та перемогти. Також є варіанти виїхати – ходять евакуаційні потяги. Але не варто впадати ні в паніку, ні в істерику – від цього точно краще не стане ні вам, ні вашим дітям. Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – порадив Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Віримо у те, що зуміємо пройти цю складну зиму. Вистоїмо попри будь-які негаразди! Знаємо, що з такою силою духу та незламністю, котрі є у нашого народу, ми обов’язково Переможемо!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11