Як безпечно користуватися генератором

     Сьогодні директор з охорони праці Покровського гірничо-збагачувального комбінату Юрій Голов повідомив тривожну інформацію, що надійшла від Державної служби з надзвичайних ситуацій. У ній ішлося про те, що останнім часом по всій Україні почастішали випадки отруєння людей чадним газом у своїх помешканнях. Отруйні продукти горіння потрапляють в оселі українців від неправильної експлуатації альтернативних джерел опалення та вироблення електроенергії – на кшталт генераторів та буржуйок. Зрозуміло, що внаслідок ворожих атак по енергооб’єктах, українці змушені пристосовуватись до тривалих відключень світла. Щоб мати доступ до електроенергії, люди все частіше встановлюють вдома генератори. Та якщо неправильно під’єднати пристрій, можна вивести з ладу обладнання, домашню електропроводку та поставити під загрозу життя оточуючих. Для того, щоб убезпечити людей від подібних наслідків, в управлінні цивільного захисту Дніпропетровської ОВА розповіли про правила використання генераторів, які краще застосовувати жителям приватних будинків.

      Фахівці радять:

  • купувати лише сертифіковані генератори;
  • дотримуватись інструкцій виробника;
  • не варто приєднувати його до мереж будинку самостійно, краще викликати спеціаліста;
  • придбати вогнегасник і встановити його на видному місці.

     Під час роботи генератор виділяє чадний газ, тому потрібно дотримуватись таких вимог:

  1. Встановлювати його лише на вулиці.
  2. Ставити так, щоб відстань до вікон, дверей була не менше 6 метрів.
  3. Придбати індикатори чадного газу, щоб убезпечити себе і близьких.
  4. Заправляти генератор слід теж лише на вулиці. Під час роботи він сильно нагрівається, тому спочатку потрібно дати йому охолонути.
  5. Не варто тримати горючі матеріали та будь-які предмети поблизу з ввімкненим генератором, інакше вони можуть спалахнути.
  6. Пристрій має бути сухим. Захищайте його від дощу та підтоплень. Якщо торкнутися мокрого генератора або підключених до нього приладів, можна отримати ураження струмом.

https://adm.dp.gov.ua/news/yak-bezpechno-koristuvatisya-generatorom-korisno

     Користуючись альтернативними джерелами електроенергії, дотримуймося правил безпеки та бережімо своїх рідних і близьких. Як би не скаженіли наші вороги, ми маємо дбати про своє життя і здоров’я, захищати рідних, допомагати близьким людям і не наражати себе та інших на небезпеку. Тримаємось і впевнено готуємось до зимування, дотримуючись всіх правил безпеки.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11