Розроблений спеціальний «олівець» для розмінування

Наразі українські герої з ДСНС завзято працюють над розмінуванням територій. З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України ними було знешкоджено понад 270 тис. вибухонебезпечних предметів. Проте ще 175 тис. квадратних кілометрів території України залишаються потенційно небезпечними. Наразі активний процес розмінування триває на території Херсонської та Миколаївської областей.

Суттєвою допомогою у нелегкій праці надзвичайників стане новинка, створена Укроборонпромом. Суперсила пристрою, який ззовні схожий на олівець, полягає у пропалюванні металу (ВПМ) SF-1. Завдяки йому фахівці зможуть ефективно проводити розмінування територій.

Даний пристрій допомагає пропалити металеву оболонку вибухонебезпечних предметів завдяки екзотермічній порошковій суміші. Це викликає вигоряння вибухової речовини, тобто її знешкодження.

Розробники вже працюють над технологією дистанційного використання ВПМ SF-1 за допомогою безпілотних літальних апаратів. Це підвищить якість розмінування та збереже життя людей. Важливо, що пристрій безпечний у використанні, зазначають в Укроборонопромі.

Варто додати, що підприємство-розробник «олівця» є оператором протимінної діяльності в Україні. Воно отримало сертифікат, який дає право здійснювати розмінування та виконувати інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави.

Маємо надію, що це не остання розробка, яка допоможе якнайшвидше очистити нашу рідну землю від рашистського військового бруду. Віримо в українських саперів та сподіваємося на те, що їхня заповзятість стане запорукою нашої спільної Перемоги!

За матеріалами:

https://www.5.ua/suspilstvo/v-ukroboronpromi-rozrobyly-olivets-dlia-rozminuvannia-iak-tse-pratsiuie-293669.html

https://ukranews.com/ua/news/898172-v-ukroboronpromi-rozrobyly-novyj-prystrij-dlya-rozminuvannya-yak-pratsyuye

https://24tv.ua/nou-hau-vid-ukroboronpromu-rozrobili-olivets-dlya-rozminuvannya_n2207410

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11