ЗАГАРБНИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ТЕРОРИЗУВАТИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНУ, АЛЕ МИ ВКОТРЕ ДОВОДИМО, ЩО НАС НЕ ЗЛАМАТИ

Про ситуацію, що склалася в нашому регіоні протягом останнього тижня, в ефірі марафону телеканалу «ДніпроТВ» розповів очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Обстріли Нікополя не припиняються
Перш за все, Микола Васильович акцентував, що найбільше від рук окупантів потерпає Нікопольщина. Так, за словами посадовця, всього за тиждень ворог скерував на мирний Нікополь понад 250 ракет з РСЗВ та важкої артилерії.
– рашисти обстрілюють Нікопольський район з тимчасово окупованого Енергодару Запорізької області. Відстань через водосховище тут становить від 4 до 19 кілометрів, що дозволяє загарбникам використовувати всі види зброї для терору людей. Буквально декілька днів тому вони певно хотіли повторити «Миколаївський сценарій», адже поцілили у електромережі, а також у насосну станцію, через яку йде централізоване водопостачання громад. Тоді 85 тисяч мешканців Нікопольщини залишилися без води та світла. Але, дякуючи нашим ремонтникам, протягом доби все було полагоджено,
– доповів очільник облради.
Ракетні удари травмували 23 людини, а також суттєво вплинули на стан енергосистеми області
Не оминув посадовець і теми масованих ракетних обстрілів, які рашисти здійснили протягом тижня. Так, Микола Лукашук зазначив, що авіаудари спричинили масштабні руйнування об’єктів критичної інфраструктури м.Кривий Ріг. У Дніпрі ж, окрім пошкоджених підприємств, поранення отримали 23 мирні мешканці:
– 9 людей з різними травмами наразі лікуються у медзакладах міста. Серед них – 15-річна дівчина та 83-річна жінка, – додав посадовець.
Руйнування суттєво вплинули на електропостачання в усьому регіоні. Як доповів Микола Васильович, внаслідок вчорашньої ворожої атаки більш ніж 1 млн людей або 30% мешканців області на певний час залишилися без світла.
 У тому випадку, якщо не буде нових обстрілів, для стабілізації ситуації з електрикою фахівцям знадобиться 3-4 дні, – дав свій прогноз голова облради.
Закордонні партнери висловили готовність допомагати у відбудові Дніпропетровщини
За словами посадовця, вже зараз деякі країни допомагають нашому регіону:
 Майже на 1,5 мільйона злотих або більше 200 тис. євро нам допомогли поляки, а саме – Нижньосілезьке воєводство. Це допомога двом нашим батальонам тероборони Дніпра та Кривого Рогу. Також серйозна допомога надходить з Чехії, ми працюємо з великою кількістю міжнародних волонтерів та фондів. Є продовольча програма ООН на підтримку аграрного сектору. Вони передали на Дніпропетровщину більше 1 тис. 400 рукавів для зберігання зерна. Ці пристрої допоможуть зберегти зерно до 9 місяців тим, у кого ворожі атаки спричинили руйнацію складу або елеватора. Вже почалася їхня безкоштовна видача аграріям, які подали заявку.
Ми не дозволимо нас знищити!
В цьому впевнений Микола Лукашук, говорячи про те, що українці ніколи не підкоряться рф.
 Нічого у них не виходить і не вийде, путінський режим впаде. Ми їх знищимо, — відверто заявив голова Дніпропетровської облради.
Також він додав, що наш Президент Володимир Зеленський дуже вірно сформулював позицію держави щодо публічних переговорів. Окрім того, посадовець упевнений, коли Україна Переможе, військові злочинці постануть перед міжнародним трибуналом, і кожен відповість за всі свої дії та знущання над українським народом.
Віримо, що зуміємо здолати всі випробування, і дочекатися найвеличнішого дня в історії нашої рідної України – Дня Перемоги! Ані на мить не сумніваємося у нашому Президентові та ЗСУ, адже вони роблять все, щоб Україна стала вільною і на неї попереду чекало тільки мирне світле майбутнє!
За матеріалами:

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11