10 листопада, Дніпропетровщина: рашисти не припиняють терору Нікопольщини: є загиблий та постраждала

Окупанти знову атакували Нікопольський район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що Нікопольщина вкотре пережила нервову ніч:
– росіяни поцілили по трьох громадах – Марганецькій, Червоногригорівській та Нікопольській. Били по мирних містах та селах з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. У Нікополі постраждала 80-річна жінка. Вона вже отримала медичну допомогу та лікується вдома. У місті пошкоджені 10 багатоповерхових та приватних будинків, автозаправка, газогін та лінії електропередач. Ворожі снаряди спричинили пожежу на приватному обійсті. Вогнеборці вже загасили полум’я.
У Марганецькій та Червоногригорівській громадах минулося без постраждалих. У Червоногригорівській громаді понівечені будинки та електромережі.
На решті територій ніч без надзвичайних ситуацій і станом на ранок спокійно.
 https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Внаслідок ворожих обстрілів загинув чоловік. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук  розповів про те, вчора вдень окупанти тричі вдарили по Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Внаслідок обстрілів загинув 47-річний чоловік: він був на подвір’ї будинку, коли прилетів російський снаряд. Загиблий гостював у родичів.
Ворожим вогнем в громаді понівечено майже два десятки приватних будинків, декілька господарських споруд, автомобільний причіп та електромережі.
–  Зараз може здаватися, що війні не буде кінця, що ми ніколи не повернемося до мирного життя. Але це не так. Тисячі українських захисників щодня проливають кров за те, щоб Україна жила, була незалежною і мала майбутнє. Опускати руки не маємо права. Перемога буде. І буде український прапор в кожному куточку нашої незламної держави. З вірою в ЗСУ, в Президента і в силу української нації – разом зможемо все. Разом здолаємо ворога. Працюємо над цим далі, — закликав Микола Лукашук.

Віримо в ЗСУ! Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко додав, що у жодному разі не можна забувати про підступність нашого ворога.
–  Стриманий оптимізм, міцний тил і віра в Сили оборони України –  ось, що нам потрібно! Якщо маєте можливість допомогти бійцям речами, коштами, чи просто добрим словом –   саме час, — закликав Євген Вячеславович.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

Попри все, місто тримається. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що міська влада продовжує усувати наслідки попередніх обстрілів. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режиму.
Якщо вам потрібна допомога, телефонуйте до нашого колл-центру: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00), — наголосив мер Нікополя.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

Дотримання простих правил рятує життя. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що вибухи, які вчора чули мешканці міста, ймовірно спричинені використанням рашистами РСЗВ «Смерч» або «Торнадо С»:
Вибухи лунали на околицях Лозуватки, найбільш вірогідно, в повітрі. Тож, можливе розсіювання касетних боєприпасів на великі території! Дивимось під ноги, слідкуємо за дітьми, не беремо в руки блискучі циліндрики! Будь-яку важливу інформацію слід повідомляти за номерами 101, 102 та 1520.
Також посадовець розповів про ситуацію на Криворізькому напрямку фронту, зазначивши, що вона зберігається стабільно напруженою, але повністю контролюється Збройними силами України. Наші частини проявляють справжню мужність і героїзм:
За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог намагається тримати оборону, а також готує відступні позиції. Підтверджені втрати на півдні України за добу складають: 4 танки, зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2», самохідна гаубиця «Акація», два міномети та 9 одиниць авто-бронетехніки. Знищено склад ворожих боєприпасів неподалік Костромки Бериславського району.
У самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна, знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Перевищення радіаційного фону не зафіксовано. Триває робота зі зміцнення всіх рубежів оборони на Криворізькому напрямку та допомога нашим військовим у матеріально-технічному забезпеченні.
Шановні земляки, ворог не припиняє атаки дронами і ракетами, як повітряного, так морського базування. Небезпека ударів залишається високою. Тому суворо дотримуємось правил «Повітряної тривоги», — закликав Олександр Вілкул.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

Продовжуємо тримати кожен свій фронт, допомагати ЗСУ, ні на мить не опускати руки, як би важко кожному з нас не було. Пам’ятайте: ми обов’язково Переможемо, і кожен куточок України стане вільним та незалежним!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11