Велика Британія посилює підтримку України

     Велика Британія активно та всебічно підтримує Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії. На тлі наближення важливої битви за Херсон в британському уряді заявили про продовження необхідних постачань Збройним Силам України.

     Стало відомо, що країна підготувала понад 7400 новобранців та понад 60 молодших командирів для ЗСУ, які найближчим часом вже почнуть виконувати бойові завдання на фронті. Зараз там ще навчаються 1900 українських військових. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, який разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом відвідав тренувальний центр.

      – Наближається зима, а це важливий виклик для обох сторін. Ми сповнені рішучості надати українським солдатам найкращі базові навички, тому що вже знаємо, що російські військові цього не роблять. Я не здивуюся, якщо протягом наступних кількох тижнів ми побачимо, як вони успішно перейдуть на той бік річки. Україна все ще здобуває перемоги на сході країни, і повільно, але впевнено наближається до Херсона на півдні. Це важка боротьба, – сказав британський міністр оборони.

https://www.reuters.com/world/uk/uk-pm-sunak-meet-natos-stoltenberg-wednesday-2022-11-08/

      Британія у відповідь на запити України щодо посилення можливостей протиповітряної оборони передає ЗСУ чергову партію із 1 тис. ракет класу «Земля-повітря». В уряді зазначають, що вони можуть застосовуватись спільно з існуючими засобами українського війська. Устаткування складається з пускових установок і ракет та здатне збивати повітряні цілі, зокрема російські безпілотники та крилаті ракети.

      — Це зобов’язання щодо встановлення ще сотень ракет «Земля-повітря» продовжує нашу оборонну підтримку України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконного націлювання на критично важливу національну інфраструктуру,наголосив Бен Воллес.

https://www.gov.uk/government/news/uk-to-provide-1000-more-surface-to-air-missiles-to-ukraine

     Також Сполучене Королівство відправить понад 25 тис. комплектів зимового одягу нашим військовим для екстремально холодної погоди. Ці комплекти йдуть у додаток до більше ніж 7 тис. наборів звичайного одягу для холодної погоди, які були роздані в рамках операції «Інтерфлекс». Дружня країна надішле ще 12 тис. спальників і 150 наметів з підігрівом, що допоможуть Захисникам України пережити зиму.

       Заступниця Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян розповіла, що Велика Британія передала Україні 9 пожежно-рятувальних автомобілів. Вона зазначила, що крім транспортних засобів, наша країна отримала і величезну кількість пожежно-рятувального обладнання:

      — Це шліфувальні машинки, драбини, насоси, гідравлічні рукави. Величезна кількість спеціалізованого обладнання, яке допомагає розбирати завали, гасити пожежі, знаходити зниклих людей.

https://armyinform.com.ua/2022/11/10/bryfing-mizhnarodna-pidtrymka-ukrayiny-pid-chas-vijny/

     Загалом з початку широкомасштабного вторгнення партнери з Великої Британії передали українським рятувальникам орієнтовно 70 одиниць пожежно-рятувальної техніки та кількасот тонн рятувального спорядження.

     — Ми повинні продовжувати підтримувати український народ у його опорі жорстокості путіна. Я радий, що передане Британією спорядження забезпечить теплом і безпекою українських військовослужбовців, які зіткнулися з небезпечною зимою в боротьбі за свою країну, — заявив новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

https://www.gov.uk/government/news/prime-minister-announces-crucial-winter-kit-delivery-for-ukrainian-forces-as-he-meets-nato-chief

      До речі, прем’єр Британії незабаром прибуде до Києва з офіційним візитом, щоб засвідчити тверду позицію стосовно підтримки України.

      Щиро вдячні нашим британським друзям та партнерам. Така міцна співпраця зміцнює нашу країну та героїчне військо, що бореться за Перемогу і безпеку у всьому світі.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11