До дня автомобіліста. Автотранспортний цех комбінату наполегливо працює на Перемогу!

     Щорічно, в останню неділю жовтня, своє професійне свято відзначають працівники автомобільного та дорожнього господарства. В народі його називають Днем автомобіліста. Офіційний статус державного цей день отримав у жовтні 1993 року, коли був затверджений Указом Президента України.

     В структурі нашого комбінату є найбільш чисельний підрозділ, який має безпосереднє відношення до цього свята. У спекотну та холодну погоду, під дощем та снігом – його колектив завжди впевнено тримає «штурвал», аби забезпечити стабільну життєдіяльність підприємства та виконання виробничих завдань. Як ви вже здогадались, мова йде про колектив Автотранспортного цеху (АТЦ). Напередодні їхнього професійного свята кореспонденти «ЗМ» побували в АТЦ. Ми познайомились з працівниками одного з важливих напрямків транспортного підрозділу. Дізнавались про життя цеху в сучасних воєнних реаліях під керівництвом досвідченого і цілеспрямованого начальника, депутата міської ради – Романа Меркулова.

                                                             «Війна зробила нас більш відповідальними»

     Перш за все, Роман Миколайович розповів про те, як повномасштабна війна рф проти України, вплинула на роботу цеху:

     – Війна змусила всіх працівників АТЦ більш усвідомлено та наполегливо ставитися до виконання покладених на них обов’язків. Кожен намагається викладатись на максимум, кермувати транспортом більш обережно задля його збереження у стабільно справному стані. Наші водії розуміють, що саме від них залежить надійне функціонування автотехніки, без якої не обійтися у виробничому процесі комбінату. Технологічні перевезення, ремонтні роботи будівництво, доставка людей та інші вантажоперевезення – на наш цех покладено безліч важливих та відповідальних операцій. Хочу подякувати всім своїм колегам за те, що з усіх сил намагаються справлятись, долаючи всі випробування і труднощі.

 

                                                               Високі результати незважаючи ні на що

      За словами керівника Автотранспортного цеху, колектив АТЦ завжди націлений на виконання виробничих показників, хоча і має чисельні труднощі на своєму шляху.

     – Складнощі наразі виникають через нестачу технологічного транспорту на лінії. Основна причина – відсутність можливості їх оперативного ремонту через дефіцит необхідних запчастин. Така ситуація виникла через руйнування логістичних шляхів постачання, а також відмову (із зрозумілих причин) від експлуатації техніки російського та білоруського виробництва. Не слід забувати і про те, що 4 технологічних автомобілі комбінат відправив на фронт, аби підтримати наші ЗСУ. Ці фактори значно ускладнюють виконання планів з авторозкриву у Покровському та Чкаловському №2 кар’єрах. Але ми не скаржимось. Намагаємось справлятись, максимально ефективно використовуємо складські запаси. Хочу окремо подякувати Відділу забезпечення за те, що наполегливо шукають можливості доставки на комбінат необхідних запчастин та вузлів для наших машин, – акцентує Роман Миколайович.

     Ще один момент, який суттєво впливає на повсякденну роботу АТЦ та виконання планів це дефіцит кадрів. Справа у тому, що від початку війни вже 13% особового складу  різного фахового спрямування було мобілізовано до лав ЗСУ. Але попри надважкі завдання автомобілісти тримаються і продовжують наполегливо рухатись за визначеними маршрутами.

 

                                                                 Ремонтники зараз на вагу золота

     Як же виходить долати труднощі, продиктовані воєнними реаліями, ми запитували у представників ділянки технічного обслуговування транспорту (ДТОТ) АТЦ, якою керує Максим Косенко. Фахівців цього виробничого підрозділу можна сміливо назвати «лікарями», які шукають причину «хвороби» транспорту, знаходячи, лікують і повертають у стрій.

     На ділянці з підготовки до ремонту автотехніки, що входить до складу ДТОТ, ми зустріли бригаду у складі електрогазозварника Геннадія Білоуса та слюсаря з ремонту ДСМ і тракторів Олексія Квітницького. Трудовий стаж Геннадія Михайловича більше 40 років. Весь цей час він працює в АТЦ. Досвідчений спеціаліст розповів, що йому подобається робота, тому і результат її виконання завжди відповідний. Його напарник Олексій Павлович у складі ТОТ працює 3 роки, але за цей час вже встиг пізнати всі тонкощі своєї спеціальності, задоволений колективом, у якому панує атмосфера підтримки та взаємодопомоги.

                                                        Їхній загальний трудовий стаж – майже 100 років!

     Свій вклад у нашу Перемогу вносять працівники дільниці з ремонту автомобілів: слюсарі-ремонтники Анатолій Ткаченко та Віталій Шааб, а також електрогазозварник Юрій Щеднов. Уявіть собі, що їх загальний стаж роботи в АТЦ складає майже 100!

     Старожил дільниці Анатолій Іванович. Він працює на одному місці з 1985 року, тому вже давно став мудрим та досвідченим наставником для багатьох поколінь. Говорить, що їх невеличкий колектив надзвичайно згуртований, перевірений часом.

     –  Наш підрозділ вважається допоміжним, але такий статус нічим не поступається основному. Адже ми розуміємо, що від нашої злагодженої праці залежить своєчасний вихід транспорту на лінію. А це сьогодні, без перебільшення, надважливо для виконання нагальних завдань, – роблять оцінку спеціалісти-ремонтники.

     Фахівці додають, що з початком війни навантаження на працівників дільниці ТОТ суттєво зросло, бо додались відповідальні «бойові завдання», які допомагають ЗСУ здобувати Перемогу. Але кожен фахівець, попри фізичну  і моральну втому, не жаліється. Адже вони добре знають, що роблять значний внесок у  мирне майбутнє України!

     Ось так пульсує транспортна артерія нашого підприємства. Фахівці-автомобілісти вкладають всю душу в улюблену справу, разом тримають свій фронт та щиро вірять у нашу Перемогу над ворогом!

     Начальник АТЦ Роман Меркулов вітає працівників Автотранспортного цеху з професійним святом. Бажає усім щасливої життєвої дороги і безаварійної роботи. Щоб хвиля удачі несла їх тільки вперед до досягнення найзаповітніших мрій! Нам залишається тільки приєднатись до таких щирих вітань. Вперед, до Перемоги, наші дорогі автомобілісти! Нехай сьогоднішній день вашого професійного свята буде добрішим, теплішим і яскравішим за інші.

                                                                                                                                                                                     Олександрина ЛЕЩЕНКО,

                                                                                                                                                                                                       Наталія ЧЕПЕЦЬ

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11