Україна спрямувала 220 мільйонів гривень благодійної допомоги на медичні закупівлі

     Глобальна ініціатива United24 у дії! Онлайн-платформа, ініційована Президентом України Володимиром Зеленським день за днем виправдовує свої головні призначення: «Захистити! Врятувати! Відбудувати!». Нагадуємо, що United24 через сайт u24.gov.ua надає можливість зробити донейт в один клік із будь-якої країни. Кошти розподіляються за трьома напрямами допомоги: Оборона та розмінування; Гуманітарна та медична допомога; Відбудова України.

     Так, завдяки гуманітарній фінансовій допомозі, отриманій в рамках проекту United24, держпідприємством «Медичні закупівлі України» були придбані товари медичного призначення на суму 220 млн грн. Серед них: 10 рентгенівських на суму 26,8 млн грн; 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень на суму 25,6 млн грн;  5  апаратів штучної вентиляції легень для дітей та новонароджених на суму 5,5 млн грн. 

 

     Слід зазначити, що ці кошти надходили на рахунок Міністерства охорони здоров’я, відкритий у Національному банку України у якості фінансової допомоги від благодійників, які виявили бажання пыдтримати нашу державу. Зокрема, спільними зусиллями задовольнити потреби сфери  охорони здоров’я.
В цілому ж з початку повномасштабної війни рф проти України, за рахунок коштів United24 було укладено контрактів на придбання медзасобів на загальну суму 435,2 млн грн. 

     Як бачимо, небайдужі люди з усього світу долучаються до допомоги Україні. Дякуємо їм за підтримку! Разом з усім світом наближаємо нашу спільну Перемогу! 
За матерілами:
https://www.epravda.com.ua/news/2022/10/26/693088/

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11