З Днем народження, наш любий Покров!

     Щорічно 14-го жовтня Україна відзначає одне з найважливіших та знакових державних свят. “День Захисника України” був започаткований 2014 року, коли цілісність кордонів нашої Незалежної країни опинилася під загрозою через неоголошену війну, яку розв’язала росія. Минулого року Верховна рада перейменувала його на “День Захисників і Захисниць України”, підкресливши, що в нашій державі немає слабкої статі. Бо наші жінки на рівні з чоловіками ефективно та майстерно боронять цілісність країни, гідно дають відсіч загарбникам. І тепер, після повномасштабного вторгнення російських терористичних військ на нашу землю, саме відважним українським Героям та Героїням завдячуємо за можливість жити у вільній, сильній та непереможній країні. Ця дата була обрана невипадоко, бо саме 14-го жовтня в Україні традиційно відзначають День козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Для нашого ж міста та всіх його жителів цей день по-справжньому особливий, бо співпадає з Днем народження Покрова. Сучасне місто гірницької слави засноване на землях, що зберігають таємниці скіфських часів та козацтва, а у розпал найжорстокішої та найганебнішої війни XXI століття є надійним тилом, що живе та працює задля допомоги армії, переселенцям, Перемоги нескореної та єдиної української держави. З нагоди свята команда «ЗМ» запитала у своїх колег та покровчан про їх побажання рідному місту і мрії після Перемоги .

     Логічним та гідним початком привітального опитування буде посилання від справжнього Захисника України, ветерана Афганської війни, добровольця сучасного українського протистояння російській агресії, батька двох прекрасних донечок Поліни та Катерини, профспілкового лідера, машиніста екскаватора Покровського кар’єру – Геннадія Сокура.

     — Я щиро бажаю нашому місту завжди бути під захистом Покрови Пресвятої Богородиці. Нехай рідний край, підприємство і всі, хто тут живе та працює, завжди будуть в мирі, спокої, злагоді та добробуті. Бажаю, щоб у День міста в небо здіймались тільки залпи святкових салютів, а не ворожі снаряди. Нехай повітряними будуть не тривоги, а поцілунки, які ми надсилаємо рідним та близьким нам людям. Ця війна росії проти України має завершитись на нашому поколінні. Діти в жодному разі не повинні відчути на собі жорстоких бойових дій. Ми зробимо все можливе, аби гідно відстояти державу і подарувати нашим дітям, онукам і правнукам майбутнє без війни на рідній, вільній та неподільній українській землі.

      Зі щирими почуттями, Покров привітав ще один наш колега, спортивна гордість комбінату та справжній патріот своєї Батьківщини – помічник машиніста крокуючого екскаватора Запорізького карʼєру Віталій Карпелайнен:

      – З нагоди Дня міста та плеяди осінніх дат, присвячених нашим сміливим Захисникам, хочеться побажати всім покровчанам міцного здоровʼя, миру, добра, щастя та якнайшвидшої Перемоги! Адже кожен з нас докладає максимальних зусиль для цього. Віримо у незламність ЗСУ, силу духу наших людей, волонтерів, медиків. Разом ми — нездоланна міць! Тому вороги України йдуть за курсом російського корабля.

     Віталій Анатолійович бажає всім переселенцям щасливого повернення до рідної домівки. Найбільша його мрія, яка здійсниться після Перемоги – возз’єднання з родиною – коханою дружиною Наталією, любою донечкою Анастасією та онучкою Еммою. Бажаємо, щоб це сталося якнайшвидше.

     – Розквіту, спокою, чистого повітря, сонячного та мирного неба, – бажають нашому місту покровчанка Альона з донечкою Машею.

      – Після Перемоги просто відпочиватимемо від турбот, які з собою принесла війна: підемо на природу, до річки, де відчуватимемо себе в безпеці. Будемо радіти життю, насолоджуватися спокоєм, тишею.

     Цього ж щиро чарівні дівчата бажають усім покровчанам, а поки всі разом невпинно наближаємо спільну Перемогу!

     Милуючись барвами “золотої” осені під теплими сонячними променями, добрі приятельки Надія Миколаївна та Лідія Олександрівна із захопленням і любовʼю бажали рідному місту миру та процвітання, покровчанам – добра, злагоди і достатку:

     – Хочеться, щоб війна закінчилася, бо трагічні події, які відбуваються в Україні, всіх нас дуже пригнічують. Ми з нетерпінням чекаємо на Перемогу. Будемо радіти, стрибати, співати українських пісень, обійматися, вітати всіх воїнів, які захищають наше місто, казатимемо їм: “Дякуємо! Дякуємо! Дякуємо!”.

     Інженер Сектору технічного обслуговування Автотранспортного цеху (АТЦ) Олеся Башмакова – дружина Захисника України Сергія Педая – заступника начальника відділу використання природних ресурсів Юридичного управління, бажає всім мешканцям нашого міста миру, здоровʼя, сімейного благополуччя, щоб всі родини якнайшвидше об’єдналися. Особливі привітання адресує мужнім Захисникам України, а особливо – своєму коханому:

     – Бажаю нашим Героям козацького здоровʼя, сили, мужності, бойового духу, згуртованості та Перемоги.

      Олеся вже вирішила, що робитиме після Перемоги України:

      — Після Перемоги всією родиною поїдемо до Криму дорогою через Херсон. І хоча оксамитовим сезоном не вдалося насолодитися, у наступному році нас точно зустрічатиме лагідне українське море. Будемо там засмагати на сонечку та їсти солодкі кавуни з Херсонщини.

     Наша нова колега, диспетчер Колони вантажопасажирських перевезень АТЦ Тетяна — вимушена переселенка з тимчасово окупованої Нової Каховки. Але наше місто знає з дитинства, тому вітає іменинника найкращими побажаннями:

      – Хочу кожному мешканцю цього прекрасного квітучого міста від щирого серця побажати, завжди залишалися під жовто-блакитним прапором у складі Незалежної України. Непохитної віри у Перемогу, яка точно буде за нами, це лише справа часу.

     Після Перемоги Тетяна планує здійснити свою давню мрію, яку не змогла втілити у життя через війну – відвідати Харків, прогулятися його вулицями, подивитись на відомі памʼятки. А ще, звичайно, поїхати до Криму.

     Покровчанка Вікторія з сином Владиславом бажають миру та спокою нашим містянам, повернення тих, хто був змушений виїхати через війну.

     — Добрих днів та вечорів, бо ми з України, — такими словами доповнив Владислав мамині побажання.

     — Коли настане наша Перемога, будемо святкувати, вітати всіх рідних та близьких, радіти тому, що можна спати без тривог, гуляти вночі, спокійно милуватися зорями на мирному небі, — розповідає Вікторія.

     Учень 8-го класу ЗОШ №8, 14-річний Антон щиро вболіває за наше місто, Україну та всіх Захисників. “ЗМ” побачила підлітка, коли той мчав на самокаті парковою вулицею:

     — Вітаю місто з Днем народження, бажаю йому прогресувати, квітнути і найголовніше – Перемоги! — вимовив хлопець.

     Антон зазначив, що розділятиме радість Перемоги з батьками та друзями:

      — Я буду неймовірно щасливий у цей день!

     Ми щиро дякуємо всім, хто доєднався до нашого опитування. Вітаємо прекрасний Покров і всіх його жителів з чудовими святами! Дякуємо мужнім Захисникам, молимося за борців, котрі відстоюють Незалежність, територіальну цілісність та свободу України! Дорогі покровчани, щиро бажаємо Вам міцного здоровʼя, успіхів, родинного благополуччя, достатку, тепла та затишку у Ваших оселях, мирного неба. Нехай всі наші мрії матеріалізуються, і точно здійсниться спільна мета українців, яку ми разом виборюємо на всіх фронтах. Перемога не забариться, а з нею і подальший розквіт нашого міста та могутньої держави – нашої рідної України!

Підготували Анастасія ШАБЛЯ, Наталія ЧЕПЕЦЬ

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11