12 жовтня, Дніпропетровщина: ворог знову накрив вогнем Нікопольщину

     Нелюди знову цілили по Нікопольському району. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни усю ніч знущалися над Нікопольщиною. Важко поранили 6-річну дівчинку:

     –  Ворог сім разів накрив район вогнем з «Градів» та важкої артилерії. На мирний Нікополь випустив понад 100 снарядів! Один з них прилетів прямо у приватний будинок. Поранив 6-річну дівчинку та її маму. Вони і ще одна постраждала через атаку жінка зараз у лікарні. Їхній стан важкий. У місті понівечені понад три десятки багатоповерхівок та приватних будинків, газогони та лінії електропередач. Пошкоджені два підприємства, два садочки, школа, магазини та офіс благодійної організації. У Марганецькій та Мирівській громадах минулося без постраждалих. Масштаби руйнацій уточнюються.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Терор триває, але ми маємо триматися. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  розповів про те, як минула доба у нашому регіоні:

     –  Вчора ворог знову тероризував Україну ракетами. Дніпропетровщина не стала виключенням. По нашій області окупанти випустили 8 ракет. Половину з них перехопили та знищили сили ППО. Агресор атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у Кам‘янському та Павлоградському районах, є масштабні руйнування. Відповідні служби працюють над тим, аби ліквідувати наслідки обстрілів.

     Крім цього, за словами посадовця, вчора вдень рашисти кілька разів поспіль завдали ударів по Марганецькій громаді, що в Нікопольському районі. Били з важкої артилерії. Попередньо – без постраждалих, масштаби руйнувань з‘ясовуються.  

     Не припиняється робота з ліквідації вибухонебезпечних предметів. В нашому регіоні надзвичайники знищили 4 таких, на території Херсонщини – 12 боєприпасів.

     –  Друзі, ми бачимо, що ворог навмисно гатить по енергетичній інфраструктурі. Тому знову закликаю всіх мешканців наших громад за можливості заощаджувати електроенергію і зменшити її споживання. Зекономимо зараз – допоможемо країні та енергетичній системі. Ми вміємо об’єднуватися у найважчі моменти. Все відновимо. Все відбудуємо. Покладаємося на наших Захисників, віримо в Президента і в Україну, яка нині звитяжно виборює своє майбутнє. Переможемо! – впевнений Микола Лукашук.

https://www.facebook.com/nbankr

     Місто втратило Героя. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що сьогодні місто прощається з Героєм, кулеметником відділення охорони взводу охорони та оборони роти охорони, солдатом 1039-го зенітного ракетного полку ЗСУ – 50-річним ЧЕРНИШОМ Сергієм Леонідовичем, який  поклав своє життя за незалежність рідної України.  

     Очільник міста висловив щирі співчуття рідним та близьким загиблого земляка.

     Також Олександр Іванович додав, що міська влада продовжує ліквідовувати наслідки обстрілів. Вся інфраструктура та комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

– За можливості допомагайте своїм близьким, сусідам, літнім людям, інвалідам у подоланні наслідків обстрілів. Не залишайтесь осторонь чужої біди, — закликав очільник Нікополя.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     Все під контролем. Наближаємо Перемогу разом. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що у місті ситуація повністю стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації і ЗСУ. Інфраструктура зараз працює в нормальному, штатному режимі.

     – На нашому напрямку фронту ситуація продовжує залишатися стабільно напруженою, але повністю контролюється ЗСУ. Всі наші частини діють злагоджено та мужньо. За інформацією Оперативного Командування «Південь», ворог намагається утримати зайняті рубежі. Нашою авіацією нанесено 4 удари по окупантам, в тому числі по їхнім системам ППО. Поблизу Дудчан і Червоного, на Бериславщині нашими підрозділами ППО збито 2 безпілотних шпигуни «Орлан-10» та штурмовик Су-25, — повідомив Олександр Юрійович.

     Також він додав, що спільним рішенням Обласної військової адміністрації та військового командування, на території Апостолівської, Гречаноподівської, Зеленодольської, Карпівської, Нивотрудівської, Широківської територіальних громад Криворізького району та в Інгулецькому районі міста Кривий Ріг запроваджено повну заборону на продаж алкоголю – включаючи пиво, вино та слабоалкогольні напої в роздрібній торгівлі та громадському харчуванні. Щодо інших громад району та районів міста,  то там продовжує діяти заборона на продаж алкоголю людям у військовій формі. Адже ми живемо у воєнний час і суворе дотримання всіх правил є дуже важливим.

     – Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

     Попри всі жахи, які рашисти несуть на нашу землі, ми маємо триматися та беззаперечно вірити у Перемогу! Знаємо, що наші ЗСУ виженуть ворога, і ми знову будемо жити у мирній країні! А поки міцно тримаємо економічний фронт і разом наближаємо Перемогу!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11