Містян запрошують отримати йодид калію

Вже більше як 7 місяців минуло від тоді, коли рашисти захопили важливий стратегічний об’єкт – найбільшу в Європі Запорізьку атомну електростанцію. Через це всі ми перебуваємо у постійній напрузі. Терористи постійно ведуть обстріли станції, навіть ядерних реакторів! При цьому звинувачуючи наші ЗСУ. Своїми діями окупанти ставлять під загрозу ядерну безпеку не лише навколишніх територій, а й усього світу! Більше того, президент рф путін постійно лякає Україну введенням в дію ядерної зброї. Подібні заяви, скоріше за все – черговий блеф. І ми всі це добре знаємо. Та нехтувати своєю безпекою все ж ніхто не бажає. Саме тому слід бути готовими до будь-якого розвитку подій. І, якщо, не дай Боже, станеться радіаційна аварія, то дуже важливо захистити себе від негативного впливу на щитоподібну залозу. Тут на допомогу прийде йодна профілактика.
Для проведення йодної профілактики за рахунок бюджетних коштів містом закуплений препарат «Йодид калію». Таблетки вже можна отримати в пунктах видачі амбулаторій Центру первинної медико-санітарної допомоги:
Амбулаторія ЗПСМ №1 (с. Рудник);
Амбулаторія ЗПСМ №3 (с.Чортомлик);
Амбулаторія №4 (будівля поліклініки, вул.Медична);
Амбулаторія ЗПСМ №6 (с. Шолохово).
З собою необхідно мати наступні документи: дорослим – паспорт, для дітей – свідоцтво про народження. Видача препарату відбуватиметься з 9.00.

Але не слід поспішати використовувати йодид калію! Це може призвести до серйозних наслідків!
Медики підкреслюють, що вживати йодид калію слід тільки після офіційного сповіщення про реальну радіаційну загрозу. Виключно в такому випадку треба одноразово прийняти йодид калію, запиваючи великою кількістю води або молока. Таким чином, відбудеться блокування роботи щитоподібної залози для того, щоб вона не поглинала радіоактивний йод.
У міськраді закликають не створювати ажіотажу, а спокійно отримати препарат, якого вистачить на всіх мешканців нашої громади.
Окрім того, просять не забувати про інші засоби захисту у разі виникнення радіаційної загрози: перейти в укриття, щільно закрити вікна і двері (не здійснювати провітрювання), упакувати харчові продукти або помістити їх в закриті ємності, зробити запас питної води.
За матеріалами:
https://pkrv.dp.gov.ua/news/yodna-profilaktuka-u-razi-vunuknennya-avariyi-8158

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11