11 жовтня, Дніпропетровщина: рашисти знову вчинили масовану атаку на регіон. Постраждали три райони

Окупанти вкотре накрили вогнем область. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що всю ніч від російських ударів потерпали три райони – Нікопольський, Синельниківський та Криворізький:
Ворог бив «Градами», «Ураганами», «Торнадо-С» та важкою артилерією. За попередніми даними,  минулося без постраждалих. У Нікополі понівечено заправку та крамницю. У Червоногригорівській громаді кілька будинків зруйновано, десяток – пошкоджено. Виведені з ладу газопроводи та лінії електропередач. У Марганецькій та Мирівській громадах триває обстеження територій. Деталі обстрілів з’ясовуються.
У Криворізькому районі ворог накрив «Ураганами» Зеленодольську громаду. У Великій Костромці зруйновано шкільну спортивну залу. На Синельниківщині росіяни ударили з «Торнадо-С» по Великомихайлівській громаді. Наслідки уточнюються. У Кривому Розі, який напередодні атакували російські ракети, все ще лишаються без світла понад 4 тис. родин. Енергетики продовжують роботу.

Ми вистояли і здобудемо Перемогу! Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  акцентував на тому, що вчорашній день був страшним для всієї країни. Ворог навмисно гатив вранці по житловим кварталам, коли люди йшли на роботу, по об’єктах критичної інфраструктури, щоб завдати нам якомога більшої шкоди:
– На Дніпропетровщину було скеровано 18 ворожих ракет. 5 з них вдалося збити силами ППО. Внаслідок атаки маємо  четверо загиблих і 31 пораненого, з них 10 людей в лікарні. Четверо постраждалих – у важкому стані. Під удар потрапили чотири райони області: Дніпровський, Кам‘янський, Нікопольський, Криворізький.
У Дніпрі внаслідок ракетних обстрілів пошкоджено більше 10 багатоповерхівок, будівлю підприємства, близько 40 автомобілів, автобус, зупинку громадського транспорту, кілька магазинів. Дві пожежі ліквідовано рятувальниками. Били окупанти й по критичній інфраструктурі. У Кам‘янському та Криворізькому районах під ударом також опинилася критична інфраструктура. В Кривому Розі 30 тисяч людей залишилися без води, нині водопостачання відновлено. Деякі райони були знеструмлені. Наразі енергетики ще працюють. Після ворожих ударів і знеструмлення частини Кривого Рогу в шахтах під землею перебувало понад 850 шахтарів. Серед них були й жінки. Більшість з них вже підняли на поверхню, цей процес ще триває.
З хороших новин: силами ППО у Кривому Розі було збито два дрони-камікадзе «Shahed-136».
Микола Васильович висловив подяку  рятувальникам, поліцейським, медикам, енергетикам, працівникам комунальних служб, які ліквідовували наслідки ворожих атак, рятували поранених – робили все, що в їхніх силах, аби допомогти області. Також слова вдячності він адресував нашим військовим, які мужньо тримають оборону і звільняють окуповані території.
– Ворог думає, що ракетними обстрілами зможе зупинити просування наших військ. Тому росія вдається до терактів з метою тиску. Але ми єдині, незламні і згуртовані. Ми не відступимося. Вчорашній день – тому підтвердження. Ніколи не забудемо і ніколи не пробачимо агресору жоден злочин. Варварство, вчинене російською федерацією, не залишиться безкарним. Російські терористи відповідатимуть за все, – підкреслив посадовець.

Нескорене місто намагається жити та працювати. Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів. Вся інфраструктура та комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі.
Будьте уважні, слідкуйте за офіційними каналами у телеграм/вайбер, не ігноруйте сирени. Незважаючи ні на що, бажаю всім мешканцям міста мирного робочого дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! – закликав Олександр Саюк.

Місто пережило жахливий день, але криворіжців не зламати! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що вчора ворог скерував на місто 3 ракети. Одну збито силами ППО, дві інші влучили у задану ціль. Внаслідок прильотів є серйозні руйнування. На щастя, обійшлося без жертв.
Ввечері окупанти вдарили по Кривому Рогу дронами-камікадзе. Знову цілили в об’єкт інфраструктури. Два дрони-камікадзе «Шахід-136» були збиті. Дякувати Богу, люди не постраждали.
Як зазначив посадовець, у місті, внаслідок вчорашнього ракетного удару по об’єкту енергетичної інфраструктури, було порушено електро- та водопостачання Тернівського та частково Покровського районів.
– Відразу після ранкової ракетної атаки Військовою адміністрацією міста було приведено в дію план ліквідації аварії. Ми наперед відпрацьовували відповідні алгоритми дій. Для ліквідації наслідків були задіяні всі необхідні служби, – акцентував Олександр Вілкул.
Великою проблемою та великим викликом стало те, що на момент удару під землею у підземних гірничих виробках, баштових копрах та шахтних галереях чотирьох шахт було 854 шахтарі. На щастя, операція по спасінню людей вже підходить до свого завершення, і вони повертаються до своїх родин цілими та неушкодженими.
–  Шановні земляки, ми бачимо, що ворог в істериці. Він використовує усі підлі прийоми терористів. Але в жодному разі нас не залякати, не зламати і не зупинити, ми рішуче прямуємо до Перемоги. Незважаючи на ракетні удари, загалом у Кривому Розі ситуація стабільна та перебуває під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Стабільно працюють всі органи влади, комунальні підприємства, медичні та соціальні установи, –доповів Олександр Вілкул.
Враховуючи велику загрозу ракетних ударів, посадовець закликав всіх мешканців міста неухильно дотримуватися правил повітряної тривоги: забирати дітей з вулиці та разом прямувати до укриття, де перебувати до відбою.

Як бачимо, ворог дійсно хоче нас зламати, посіяти паніку та страх.  І це ніщо інше, як визнання власної поразки. Рашисти вже програли, але змиритися вони з цим не можуть. Ми знаємо, що маємо перевагу, бо сильніші за ворога у всіх сенсах. Потрібно тільки набратись витримки та дочекатися нашої остаточної Перемоги на полі бою. Віримо у найкращі в світі ЗСУ та щодня не втомлюємося дякувати мужнім воїнам за новий день!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11