Володимир Зеленський: «Україну неможливо залякати, нас можна тільки ще більше об’єднати!»

10 та 11 жовтня Україна піддалася масованим ракетним ударам. У понеділок, 10 жовтня, рф запустила по території нашої держави 83 крилаті ракети, а також 24 безпілотних літальних апарати, з них 12 – іранські «шахід-136» з території Білорусі та АР Крим. Силами наших мужніх сил протиповітряної оборони були збиті 43 ракети та 13 БПЛА (з них 9 типу «камікадзе»). Внаслідок атак, на жаль, є загиблі мирні люди. За попередніми даними, загинуло 23 людини, більше 100 отримали поранення або травми.

Також мішенню окупантів стали об’єкти енергетичної інфраструктури, внаслідок чого в низці регіонів виникли проблеми з електропостачанням. Ворожі ракети влучили в 11 об’єктів критичної інфраструктури (переважно енергетичні об’єкти) в 12 областях та м. Київ.

11 жовтня російські окупанти знову атакували Україну ракетами та іранськими безпілотниками. Сьогодні під ударами опинилися Київська область, Запоріжжя, Вінниччина і південь країни.

Ось що повідомив стосовно ситуації в державі за останню добу Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

Перш за все, Глава держави зазначив, що «росіяни своїми масованими ранковими ударами, що видають тактику терористів, хочуть нагнати більше страху й зачепити більше людей. Вони зачепили. Вони зачепили увесь світ».

У звязку з підвищеною агресією ворога очільник держави закликав всіх дотримуватися правил безпеки та в жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги:

Небезпека ще є. Але ми боремось. Я дякую нашим Повітряним силам та підрозділам Сухопутних військ, що боронять українські небо та землю!

Енергетики відновлюють об’єкти критичної інфраструктури

За словами Володимира Олександровича, ще з вчорашнього дня по всій країні були розпочаті відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнали пошкоджень від ударів російських терористів:

Я поставив завдання всім структурам нашої держави відпрацювати так, щоб відновлення було максимально швидким. У частині міст та регіонів, де електропостачання було перерване через обстріли, подача електрики вже відновлена. Ми зробимо все, щоб відновити нормальне виробництво й постачання електрики, — відзвітував Президент.

Енергетична ситуація у державі станом на початок дня 11 жовтня

Більше 300 населених пунктів у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях залишаються знеструмленими в результаті масованих обстрілів 10 жовтня. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Для забезпечення електропостачання залучено 22 електростанції, у тому числі, 15 – для закладів охорони здоров’я у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській та Чернігівській областях, а також сім електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури.

За інформацією енергетиків, відновлено електропостачання у 3 тис. 571 населеному пункті у Полтавській, Сумській, Тернопільській, Львівській, Київській та Хмельницькій областях.

До гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт залучалося понад 1 тис. осіб та близько 120 одиниць техніки ДСНС.

Рашисти хочуть зіштовхнути Україну у минуле, але самі вже давно живуть там

Окупанти, окрім реальних цілей, в тому числі об’єктів енергетичної інфраструктури, воюють з цивільними, культурними та освітніми об’єктами по всіх містах України.

Очільники терористів кажуть, ніби вони влучили по всіх цілях, як і планували. Звісно, всі їхні слова – це цілковита брехня. Погляньте на їхні реальні цілі, крім об’єктів енергетики. Чого варті тільки приклади у нашій столиці. Так, у Києві під удар потрапили перехрестя вулиці Володимирської та бульвару Шевченка, корпуси університету Шевченка, Міський Будинок учителя. Там створювалася наша держава, і це варварство чинити так, це просто плюндрування нашої історії! – не приховував емоцій Володимир Зеленський. – Вони кажуть, що хочуть зіштовхнути Україну у XVIII століття. Але вони самі випали у значно давніший час, у час дикунів, якими вони стали цілком свідомо. Та Україна все одно залишиться у XXI столітті. Київ бачив різних чужинців. І пережив їх усіх. Київ переживе й цю навалу терористів, у яких немає історії, немає традиції, немає культури. Вони тимчасові. І навіть якщо 70 років живуть, нічого не встигають зрозуміти. Україну неможливо залякати. Тільки ще більше об’єднати. Україну неможливо зупинити. Тільки ще більше переконати, що терористів треба знешкоджувати.

Світ має об’єднатися заради свого ж майбутнього

Президент також зазначив, що вже провів розмови зі світовими лідерами: канцлером Німеччини, Президентом Франції, Еміром Катару, Президентом Польщі, Прем’єр-міністром Нідерландів, Прем’єр-міністром Британії та Генеральним секретарем ООН.

Окрім того, відбулася зустріч з Послом США. На найближчий час заплановані розмови з Прем’єр-міністром Канади та Президентом Сполучених Штатів, а також Прем’єр-міністром Італії.

Як акцентував Володимир Зеленський, «Україна консолідує світ та відчуває, що всі з нами».

Вже на сьогодні анонсоване проведення екстреного засідання G7:

Ми працюємо над резолюцією для Генеральної Асамблеї ООН щодо засудження росії за всі її ескалаційні кроки, за її терор, – повідомив Президент України

Очільник держави також зазначив, що «Україна робить все, щоб отримати сучасну протиповітряну оборону. Величезна вдячність нашим партнерам, які прискорюють її постачання. Ми робимо все, щоб посилити наші ЗСУ. Окупанти не можуть нічого нам протиставити на полі бою, тому і вдаються до цього терору. Що ж, зробимо поле бою ще боліснішим для ворога. І відновимо все зруйноване».

Володимир Олександрович звернувся до українців та закликав кожного допомагати тим, хто цього потребує, а також вірити в себе, в Україну, в наші ЗСУ та в нашу Перемогу!

Тримаймося та віримо, що попереду нас чекає тільки світле майбутнє у квітучій Україні, яка Перемогла всесвітнє зло заради миру на землі!

За матеріалами:

https://ua-energy.org/uk/posts/v-ukraini-zalyshaiutsia-znestrumlenym-ponad-300-naselenykh-punktiv

https://www.youtube.com/watch?v=uLAcxOByLPs

https://rayon.in.ua/news/546504-situatsiya-shchodo-rosiyskogo-vtorgnennya-v-ukrainu-10-zhovtnya

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11