10 жовтня, Дніпропетровщина: рашисти масово обстріляли регіон вночі, зранку здійснено масовану атаку на область, є загиблі та постраждалі

– Росіяни били ракетами, «Ураганами», «Градами» та важкою артилерією по 4 районах області. У Нікопольському обстріляли 3 громади – Нікопольську, Червоногригорівську та Мирівську. У районному центрі понівечені понад 30 багатоповерхівок та приватних будинків, господарські споруди, автомобілі, газогони та електромережі. Через обстріл знеструмлені оселі понад 2 тис. нікопольчан. Працюють енергетики.  Російські снаряди пошкодили лікарню, ліцей, пошту, аптеку, офіс страхової компанії, бібліотеку, крамниці, кафе, перукарню та стоянку. Попередньо, минулося без постраждалих. У Червоногригорівській та Мирівській громадах тривають обстеження територій – інформація уточнюється. У Криворізькому районі ворог «Ураганами» вдарив по Зеленодольській громаді. Люди не постраждали. Масштаби руйнацій з’ясовуються.  На Синельниківський та Павлоградський райони близько опівночі росіяни скерували ракети. Обидві знищено нашою протиповітряною обороною.
За словами голови ОВА, зранку на область здійснено масовану ракетну атаку, є загиблі та поранені. Валентин Резніченко закликає всім залишатись в укриттях і в жодному разі не ігнорувати сигналів повітряної тривоги!!!

Війна триває, і розслаблятися не варто. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора вранці російські окупаційні війська з РСЗВ вдарили по Марганецькій громаді, що в Нікопольському районі. На щастя, без жертв.
Посадовець також повідомив, що  піротехніки Дніпропетровщини за один вихідний день виявили та знищили 89 вибухонебезпечних предметів у Криворізькому районі.
– Хочу ще раз нагадати всім мешканцям регіону про правила безпеки. Окупанти засіяли українську землю боєприпасами, тому пам’ятайте, що торкатися підозрілих предметів небезпечно. Якщо натрапите на таку знахідку, обов’язково телефонуйте за номерами 101 чи 102.
Микола Лукашук відзначив, що ворог програє на полі бою, тому продовжує ракетний терор. Росіяни гатять по мирним містам України, скоюють чергові злочини проти людяності:
– Тому, будь ласка, пам’ятайте про план дій на випадок повітряної тривоги. Не нехтуйте своїм життям та здоров’ям. Україна переможе. Але для цього нам всім потрібно добре попрацювати. Допомагаємо українським захисникам, віримо в Президента і робимо все, щоб знищити ворога. Все вдасться.

Нікополь втратив Героя… 1 жовтня 2022 року, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України від російських окупантів, героїчно загинув командир піхотного взводу піхотної роти 96 піхотного батальйону, головний сержант 60-ї окремої піхотної бригади ЗСУ – 40-річний СТУПІН Євген Валентинович.
Співчуття рідним та близьким. Світла пам’ять Герою!
Прощання із загиблим Захисником відбудеться 10 жовтня.

Мер м.Нікополь Олександр Саюк доповів, що у місті триває ліквідація наслідків ворожих обстрілів:
Інфраструктура та комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі, — акцентував Олександр Іванович.  

Наші ЗСУ щодня наближають Перемогу. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що за інформацією Оперативного Командування «Південь» та Генерального штабу ЗСУ, з 1 жовтня українськими підрозділами взяті під контроль 29 населених пунктів. Вже понад 1 тис. 170 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів.
Як акцентував посадовець, ворог намагається утримати інші тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони.  Окупанти продовжують зазнавати серйозних втрат у живій силі та техніці. За інформацією ОК «Південь», на Криворізькому напрямку наша авіація тільки за добу, завдала 10 ударів по опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки, по системах протиповітряної оборони ворога. А ракетно-артилерійські підрозділи знищили 4 танки, 4 гаубиці «Мста-Б», 2 міномети, 7 одиниць бронетехніки. Також знищено 3 склади з боєприпасами та пункт управління окупантів.
Щодо ситуації у самому Кривому Розі, то вона повністю контролюється військовою адміністрацією та ЗСУ.
 – Всі органи влади працюють максимально злагоджено та ефективно. Повністю забезпечено роботу інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ, – акцентував Олександр Юрійович.
Також  військова адміністрація міста почала видачу 10 тисяч комплектів нового зимового одягу для дітей з родин вимушених переселенців. Спільно з UNICEF та Мінреінтеграції міська влада допомагає з одягом дітям віком від 1 до 14 років. Дві тисячі дітлахів вже отримали новий одяг.
Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

Ми цілком згодні з цим закликом та розпочинаємо новий робочий, дотримуючись всіх правил безпеки, із запасом терпіння і вірою у те, що кожного дня ми стаємо все ближче до нашої спільної Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11