6 жовтня, новини Дніпропетровщини: Нікопольський район знову потрапив під ворожий вогонь окупантів

     рашисти тероризують Нікопольщину. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що росіяни всю ніч били по Нікопольщині з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії:

     – Під обстріл потрапили три громади – Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Їх атакували 5 разів. За попередніми даними, люди не постраждали. У Нікополі зайнялася пожежа в оселі. Рятувальники вже її загасили. Пошкоджені десяток приватних будинків, підприємство та лінії електропередач. У Мирівській громаді понівечені кілька приватних будинків та господарських споруд. У Марганецькій триває обстеження території. Масштаби руйнацій уточнюються. В інших районах ніч минула без ворожих атак і на цю хвилину спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що безпекова ситуація на Дніпропетровщині залишається напруженою. Ворог продовжує обстріли наших територій:

     – Так вчора в Нікопольському районі окупанти вдарили зі ствольної артилерії по Червоногригорівській громаді. На щастя, без постраждалих. В Новомосковському районі стався приліт ворожої ракети. Дякувати Богу, люди цілі. Наразі фахівці проводять ідентифікацію уламків. У решті районів Дніпропетровщини – без надзвичайних ситуацій.

     Посадовець акцентував на тому, що окуповані росіянами території поступово повертаються під контроль України:

     – Крок за кроком ЗСУ звільняють нашу землю від загарбників, піднімаючи над містами і селами синьо-жовті прапори. Повертаючи наші стяги туди, де вони й мають бути.

     Микола Васильович подякував кожному військовослужбовцю за службу, відвагу і відданість державі. Він впевнений, що Україна поверне всі свої території, нахабно вкрадені російськими окупантами.

https://www.facebook.com/nbankr  

     Мер м.Нікополь Олександр Саюк написав про те, що минулі вечір та ніч знову були з тривогами та обстрілами.

     За словами посадовця, окрім пошкоджених 7 приватних будинків та декількох споруд, внаслідок яких виникла пожежа, руйнувань також зазнало приватне підприємство.

     – Попри важкі часи, вся інфраструктура та комунальні підприємства Нікополя працюють у штатному режимі. Міська влада проводить роботи з ліквідації наслідків ворожих обстрілів, – акцентував очільник Нікополя.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

     Наші Захисники крок за кроком звільняють рідну землю. Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту продовжує залишатися динамічною у розвитку подій. Українські військові закріплюються та проводять стабілізаційні заходи у звільнених від окупантів населених пунктах, продовжуючи активні дії на кількох напрямках.

     Посадовець додав, що ворог подекуди залишає позиції, відходить на безпечну відстань, знищує власні запаси боєприпасів, намагається ліквідувати мости та переправи, аби уповільнити темпи наступу наших військ. Так, за інформацією Генштабу, під час залишення противником населених пунктів ворог мінує об’єкти інфраструктури та приватні помешкання. Окупанти зазнають значних втрат у живій силі та бронетехніці. Також нашою авіацією знищено 2 гелікоптери — Мі-8 та Мі-24 в Бериславському районі.

     Щодо ситуації у Кривому Розі, то у місті повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Все під контролем Військової адміністрації та ЗСУ.

     – Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили! – традиційно закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

 

     Молимося за наших Захисників, бо завдяки їхнім титанічним зусиллям ми щодня зустрічаємо новий ранок. Віримо, що дуже скоро настане мить, коли Україна відновить свою цілісність та незалежність! Давайте кожен на своєму місці докладати максимум зусиль для цього!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11