Сучасні танки від США, південнокорейські ПЗРК та ленд-ліз з росії. Як іноземні партнери, а також вороги зміцнюють обороноздатність української армії?

     Через безглузду, але повномасштабну та надзвичайно жахливу війну, яку розв’язала росія,  Україна постійно потребує нових постачань озброєння для захисту та проведення контрнаступу, щоб деокупувати свою територію. Агресія росії шокувала світ своєю жорстокістю, вплинула на глобальні політичні та економічні процеси. Зупинити божевільного монстра, в якого перетворилася рф, стало головним завданням усіх цивілізованих країн. Вони захоплюються та покладаються на незламні ЗСУ, відважних та професійних українських воїнів, які ціною власного життя стоять живим щитом, захищаючи державу, цілий європейський континент та весь світ від кривавих апетитів російських загарбників. Тож, сучасне озброєння, яке надходить від союзників, є запорукою нашої переваги на полі бою. Паралельно надають фінансову допомогу для підтримки економіки нашої держави в умовах воєнного стану.

США схвалили пакет допомоги Україні на понад 12 мільярдів доларів

            Американські Сенатори схвалили документ, що передбачає виділення 12,4 мільярда доларів для нашої держави. На що саме спрямують ці кошти?

  • 3 млрд $ витратять на військову допомогу: навчання, обладнання, озброєння та логістична підтримку;
  • 1,5 млрд $ направлять на поповнення запасів американського обладнання, наданого Україні або іноземним країнам, які відправили свою зброю ЗСУ;
  • 2,8 млрд $ підуть на продовження військової, розвідувальної та іншої оборонної підтримки України;
  • 540 млн $ — профінансують збільшення виробництва боєприпасів;
  • 4,5 млрд $ спрямують на українську економіку.

     На цьому американський уряд не зупиняється. Голова Юридичного комітету Сенату США Ліндсі Грем заявив, що наступний пакет масштабної допомоги Україні, який перебуває на розгляді в Конгресі, має передбачати надання ЗСУ сучасних танків.

            Крім того, Грем зазначив, що додаткова допомога для України, передбачена законопроєктом із $12 мільярдами для України, також містить фінансування, яке допоможе українцям “пережити решту року, не вимикати світло та оплачувати рахунки”.

            Колишній директор ЦРУ Девід Петреус у своєму інтервʼю підкреслив, ні в кого не повинно виникати сумнівів, що США і далі будуть надавати усебічну підтримку Україні:

            – Ми щотижня відправляємо вам військових товарів на суму від півмільярда до мільярда доларів. І це з початку активних бойових дій. І в деяких випадках ми віддали вам все, що й самі мали – наприклад, дрони-камікадзе, та деякі інші речі. Ми зараз активізуємо наш власний ВПК, щоб він виробляв більше озброєнь.

https://thehill.com/homenews/senate/3663885-senate-advances-funding-bill-minus-manchin-language/

https://www.youtube.com/watch?v=1LTa1Z4vzhg

США закуплять для України зброю у Південної Кореї на 3 мільярди доларів та доставлять за посередництва Чехії

            Стало відомо, що це будуть ЗРК “Shingung”, які використовуються для відбиття атак низьколітаючих літаків, й велика кількість артилерійських снарядів.

Південнокорейська делегація відвідувала понищені росіянами Бучу та Ірпінь. Країна також долучилася до санкцій проти Росії. Напряму постачати нам зброю Південна Корея не може з політичних причин, але пообіцяла допомагати нелетальними предметами, наприклад, шоломи і бронежилети. А от зброю доставлять в Україну за посередництва однієї із чеських оборонних компаній.

            Міністр оборони Чехії Яна Чернохова зазначила, що допомога Україні з боку Чехії триває, але не розкрила подробиці “з міркувань безпеки”. Загалом Чехія надіслала Україні військової допомоги на суму близько 157 млн доларів.

https://www.idnes.cz/

                                    ЗСУ зібрали понад тисячу одиниць трофейної техніки та озброєння

            Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. Він прокоментував такий собі “ленд-ліз по-російськи”:

            — Я б сказав, що це — початок виплати контрибуції і репарацій зі сторони цих нелюдів. Вони нам вже виплатили понад 400 танків, 700 бронемашин і 170 артилерійських систем різних типів.

https://hromadske.radio/news/2022/09/29/zsu-zakhopyly-ponad-1000-odynyts-trofeynoi-tekhniky-ta-ozbroiennia-rosiys-koi-armii

 

     “Так тримати!” — бажаємо нашим хоробрим воїнам! Нехай Бог береже і допомагає Захисникам України, молимося за життя кожного з них та за весь український народ. Дякуємо всім, хто на боці добра допомагає нашій державі на шляху до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11