Хто має право на отримання новорічних подарунків?

     Україна вже більше 7 місяців охоплена війною, але попри цей страшний факт, життя продовжується. Хоч ми і втратили лік та вже практично не звертаємо уваги на значення календарних дат, все одно розуміємо, що осінь – це передвісник закінчення  року. І 2022-й, незважаючи на всю його важкість та розбалансованість, наближається до свого завершення. Звісно, новорічний настрій цьогоріч зіпсували російські окупанти, але ми не маємо жодного морального права позбавляти наших дітей свята. Таке рішення було одноголосно прийняте на рівні Правління та Профспілки комбінату. Тому нині настав час підготовки списків для формування загальної кількості солодких  подарунків, які отримає кожна дитина працівника нашого підприємства (обов’язково має бути членом профспілки), котра не досягла 14-річного віку. Проводячи цю важливу роботу, у трудових колективах мають врахувати деякі нюанси, пов’язані як з війною, так і ні.

     Хто має право на отримання солодких подарунків для дитини, котра не досягла 14-річного віку?

     Працівники комбінату-члени профспілки.

     Хто вважається членом профспілки, згідно зі Статутом Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України?

     Ст. 2.1. Статуту. Членами Профспілки можуть бути працівники підприємств, установ, організацій, студенти та учні закладів освіти, вказаних у пункті 1.1 Статуту, які визнають цей Статут, сплачують членські внески і не є членами інших профспілок.

     За ким зберігається членство у профспілці?

     Ст. 2.7. Статуту. Членство в Профспілці зберігається, за умови сплати членських профспілкових внесків:

     2.7.4. за працівниками, що знаходяться у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, а за наявності медичного висновку – не більше ніж до досягнення дитиною шестирічного віку;

     2.7.5 за працівниками, призваними або мобілізованими на військову (альтернативну) службу, прийнятими на військову службу за контрактом під час дії особливого періоду – на весь період проходження служби.

     Як же бути з тими працівниками, котрі оформили безоплатні відпустки і виїхали за межі міста, рятуючись від військових дій?

     Питання слушне, бо ця категорія працівників не отримує заробітну плату, відповідно – з таких людей не вираховуються і членські профспілкові внески.

     Згідно зі Статутом ПМГУ,  більшість із них вважаються такими, котрі втратили зв’язок із профспілкою (бо 3 місяці не сплачують внески), й автоматично мають виключатись з її складу.

     П. 2.11. Статуту. За невиконання статутних обов’язків, у тому числі несплату членських профспілкових внесків протягом трьох місяців без поважних причин, до члена Профспілки можуть бути застосовані такі заходи впливу: попередження або виключення з Профспілки.

     Ключова фраза пункту 2.11. «без поважних причин». Всі ми розуміємо, що причини виїзду наших колег за межі міста більше ніж поважні. Саме тому, за колегіальним рішенням профкому комбінату, цю категорію працівників прирівняно до тих, що знаходяться у відпустці по догляду за дитиною.

     Хто ж всетаки має право на отримання новорічного подарунку від комбінату для своєї дитини, котра ще не досягла 14-річного віку?

      Всі члени профспілки, які сплачують профспілкові внески. У тому числі такі працівники: мобілізовані до лав ЗСУ; знаходяться у відпустці по догляду за дитиною; знаходяться у безоплатній відпустці.

     Як отримати подарунок тим, хто фізично не працює?

     У першу чергу для цього необхідно сплатити річний профспілковий внесок, визначений Статутом для таких категорій: 5 грн на місяць, 60 грн – за рік. Це можуть зробити члени родини працівника, якщо він особисто не має змоги. Сплатити внесок необхідно до каси профспілки за адресою: вул. Центральна, 12; 3-й поверх.

      Коли прийти за подарунком – Вам обов’язково повідомлять колеги.

     Шановні наші колеги, котрі вступили до лав ЗСУ, виїхали за межі міста або знаходяться у декретній відпустці, не хвилюйтесь. Дійте за інструкцією, описаною вище, і Ваші дітки обов’язково отримають солодкі подарунки під ялиночку. Будемо сподіватись на те, що вона буде встановлена у наших власних домівках, убезпечених від ворожих атак.

                                                                                                                                                        Підготувала Наталія ЧЕПЕЦЬ

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11