21 вересня, новини Дніпропетровщини: вночі орки вкотре тероризували Нікопольщину та Криворіжжя – є руйнації та постраждалі

Окупанти знову обстріляли Нікополь та Криворізький район. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що в Нікопольському та Криворізькому районах ніч була напруженою:

Рашисти вдарили по житлових кварталах зі ствольної артилерії. Нікополь обстріляли двічі. Туди прилетіли 30 російських снарядів. Постраждав 56-річний чоловік. У місті пошкоджені більш ніж 20 багатоповерхівок та приватних осель, автівки, газогони та лінії електропередач. Ворожі снаряди понівечили й місцевий хлібокомбінат, садочок, бібліотеку та декілька магазинів. Через обстріл здійнялися пожежі у квартирі та на приватному подвір’ї. Вогнеборці вже загасили полум’я. У Криворізькому районі пізно увечері під ворожий вогонь потрапила Зеленодольська громада. Люди, на щастя, не постраждали. У Великій Костромці пошкоджені кілька приватних будинків. Без світла лишилися 350 сімей. Енергетики уже приступили до робіт з відновлення лінії. В інших районах було гучно від сирен, та минулося без атак і зараз спокійно.

Рашисти випробовують нас на міцність. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора вдень окупанти з артилерії вдарили по Великомихайлівській громаді, що в Синельниківському районі.

Окрім цього, близько 19-ї години вечора ворог поцілив з «Градів» по Марганецькій ТГ, що в Нікопольському районі. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань.

Щодо радіаційного фону на Дніпропетровщині, то він – в нормі.

Ворог продовжує випробовувати нас на міцність. Втім окупанти вже не знають, що робити з тим опором, який чинить Україна. Вони розуміють, що він не послабиться, а лише набиратиме обертів. Допоки вся наша держава не буде звільнена від армії вбивць та мародерів. Тому продовжуємо всі разом захищати Україну від російських окупантів. Кожен на своєму місці. Тільки так переможемо. Слава нашим героїчним ЗСУ! Покладаємося на українських Захисників, віримо в Президента і всі разом йдемо до Перемоги, – впевнений посадовець.

Працюємо на Перемогу! Очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що «позаминулої ночі на протилежному березі вкотре зафіксовано факти необачного паління цигарок військовими армії рф поруч з технікою та боєприпасами»

Також Євген Вячеславович додав, що Україна продовжує протистояти агресору, звільняючи свої території:

Кожен з нас боронить державу на своєму фронті, має власні історії успіхів і Перемог. Дуже скоро ми прокинемося, і дізнаємося, що здобули одну на всіх, таку необхідну кожному з нас Перемогу! Вірю, що цей момент незабаром настане!

Нікополь тримається, не дивлячись на масовані обстріли. Мер Нікополя Олександр Саюк повідомив, що міська влада продовжує усунення наслідків обстрілів. Інфраструктура та комунальні підприємства працюють в штатному режимі.

 

Віримо в ЗСУ та нашу спільну Перемогу! Керівник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту повністю перебуває під контролем ЗСУ:

За інформацією Оперативного командування «Південь», наші військові продовжують ведення активних дій, суттєво підривають логістику та можливості залучення резервів ворога. Окупанти намагалися провести штурмові дії в напрямку сполучення Давидів Брід – Білогірка, проте були зупинені артилерійським вогнем. Із втратами втекли. Також орки намагалися налаштувати альтернативну переправу через річку Дніпро, в районі Нової Каховки та Козацького, але баржа, завантажена озброєнням, технікою й особовим складом, потрапивши під вогневе ураження наших військ, поповнила підводний флот окупантів. В районі Нововоскресенського і Архангельського були знищені ворожі розвідники – безпілотники «Оріон» та «Орлан-10».

За словами посадовця, окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та чинять терор мирних громад.

Також Олександр Юрійович повідомив, що у місті повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Ситуація контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії. Триває укріплення оборони на всіх лініях захисту та надання матеріально-технічної допомоги нашим військовим.

На гідротехнічних спорудах тривають роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів. Рівень води на усіх ділянках не перевищує критичних позначок.

Зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші Збройні Сили і Перемогу! Ще раз нагадую: запитуйте себе: «що я зробив сьогодні, щоб наблизити нашу Перемогу, і що я можу зробити завтра?», – порадив Олександр Вілкул.

Давайте також спрямовувати всі зусилля на підтримку свого фронту, внесок у нашу спільну Перемогу! Віримо, що дуже скоро все буде Україна!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11