Ситуація в Україні стане найважливішою темою сесії Генеральної Асамблеї ООН

     У вівторок, 20 вересня, у Нью-Йорку (США) розпочнеться тиждень високого рівня Генеральної Асамблеї ООН. На початку чергової 77-ї сесії у штаб-квартирі ООН зберуться лідери всіх країн для обговорення нагальних глобальних  світових проблем. На дебатах протягом тижня, до 26 вересня, виступатимуть лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів ООН. Нададуть слово і Президенту України Володимиру Зеленському у режимі відеозвернення. Загалом українську делегацію на сесії Генасамблеї ООН очолює міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

     Перед початком Генасамблеї ООН, як відзначив Високий представник Європейського Союзу (ЄС) Жозеп Боррель, міністри закордонних справ ЄС, не дивлячись на те, що у порядку денному є багато питань, в тому числі включаючи ситуацію в Афганістані, ескалацію на Кавказі між Вірменією і Азербайджаном, військові дії у Середній Азії, ключовий фокус уваги зосередять на глобальних наслідках війни в Україні. Також обговорять так званий, економічний «ідеальний шторм», який виник у всьому світі через  цю збройну агресію.

     – Україна б’ється, вона зазнає бомбардувань і ракетних обстрілів. Гинуть українці, руйнується інфраструктура населених пунктів. Інші країни світу також відчули погіршення економічної та продовольчої ситуації: зростають ціни на енергію, на продовольство. І це, звісно, нікого не радує. Ми можемо сказати, що це – «ідеальний шторм», де високі ціни на енергетику та продовольство, спричинені війною, створили фінансову кризу, яка негативно вплинула абсолютно на всіх, – акцентував Жозеп Боррель.

     Посадовець впевнений, що європейці зможуть взаємодіяти з іншими країнами та разом знайти варіанти вирішення важливих проблем.

     – Разом будемо розглядати, яким чином зможемо протидіяти російському наративу та переконувати людей, що це не санкції спричинили проблеми, а війна росії проти України, – наголосив Високий представник ЄС.

     Генеральна асамблея ООН надала можливість Президентові України Володимиру Зеленському виступити на 77-й сесії в режимі відеозвернення. За словами глави держави, він озвучить «важливі сигнали» від України.

     Окрім цього, Володимир Олександрович акцентував, що братиме участь у саміті  з питань продовольчої безпеки. На думку Президента, це – принципово важливий елемент глобальної безпеки, і «Україні є що сказати». Також плануються онлайн-зустрічі очільника нашої держави з американськими партнерами та інвесторами.

     – Ми зробимо все, щоб потреби України були задоволені на всіх рівнях: у сферах оборони, фінансів, економіки та дипломатії, – додав Зеленський.

     Україна прагне розширити взаємодію із світовою спільнотою, залучивши до співпраці Африку, Азію та Латинську Америку. Вважає за необхідне актуалізувати питання розробки єдиного механізму щодо притягнення росії до відповідальності за агресію проти нашої суверенної держави, вчинення терористичних актів та злочинів, котрі порушують всі міжнародні норми та права людини.

     Сподіваємося, що світове суспільство врешті почне активніше допомагати Україні не тільки словами про занепокоєння, але й конкретними рішучими діями, направленими на придушення військової агресії рф. Адже навіть хвилинні вагання можуть призвести (не дай Боже!) до страшних наслідків не тільки для України, але й усього світу!

                                                                                                                                                 За матеріалами інтернет-джерел

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11