16 вересня, Дніпропетровщина: росія продовжує терор мирного населення, але ми ТРИМАЄМОСЬ!

     І знову неспокійна ніч для Нікопольщини та Криворіжжя. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко надав інформацію про те, що вночі рашисти здійснили 6 обстрілів з «Градів» та артилерії по 4 громадам Нікопольського і Криворізького районів:

     –  Найгарячіше було у Нікополі. Туди ворог спрямував понад 40 російських снарядів. В результаті поранення отримала 57-річна жінка. У місті пошкоджені 11 багатоповерхових та приватних будинків, ліцей, дитячий садок, центр соціального обслуговування, кілька підприємств, газогони та лінії електропередач. Обстріли спричинили чотири пожежі. На даний момент вогнеборці уже приборкали полум’я.      

     Була обстріляна і Червоногригорівська громада. Там понівечені 3 багатоповерхівки та магазин. Люди, на щастя,  неушкоджені.

     У Марганецькій та Зеленодольській громадах минулося без постраждалих. В інших районах ніч пройшла спокійно і на цю хвилину тихо.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Рашисти не припиняють терору. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що окупанти вкотре вирішили випробувати на міць наші нерви, сили й злагодженість роботи:

     –  Орки знову гатять по критичній інфраструктурі області, по помешканням людей.  Вчора вдень російські окупаційні війська вдарили ракетою по промисловому підприємству Кривого Рогу. Є руйнування. А надвечір під час повітряної тривоги знову обстріляли гідротехнічну споруду.

     Окрім цього,  рф зі ствольної артилерії обстріляла Велику Костромку. Пошкоджено три будинки. Потерпілих, на щастя,  немає. Вчора ввечері з РСЗВ «Ураган» ворогом була обстріляна Апостолівська громада. Інформація щодо руйнувань та постраждалих встановлюється.

     За словами посадовця, на Апостолівщині стався і нещасний випадок:

     –  40-річний  чоловік знайшов у полі касетний боєприпас від РСЗВ і поклав його до багажника машини. Після  цього снаряд здетонував, стався вибух. Чоловіка ушпиталено з уламковими пораненнями ніг. Це вже далеко не перший такий випадок в нашій області. Але чомусь цікавість до невідомих предметів все одно не зупиняє навіть дорослих людей.

    У звязку з цим Микола Лукашук вкотре закликав всіх бути обачними та обережними:

     –  Якщо ви побачите невідомий предмет,  то негайно повідомте про цю знахідку поліцію чи ДСНС. У жодному разі не чіпайте такий предмет, не переміщуйте та взагалі не підходьте до нього.

     Микола Васильович повідомив, що  радіаційний фон в області – в межах норми.

     Очільник облради додав також, що Україні потрібна зброя. Бажано ракети ATACMS, літаки, дрони:

     –  Буде зброя –   Перемога не забариться, – впевнений посадовець.

https://www.facebook.com/nbankr

 

Гуртуємося та допомагаємо один одному. Мер Нікополя Олександр Саюк звернувся до мешканців міста, яким потрібна допомога, нагадавши телефонні номери колл-центру Нікопольської міської ради: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00).

–  За можливості допомагайте сусідам, товаришам. Не залишайтесь осторонь чужої біди! – закликав очільник Нікополя.  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007306800538

 

    МАГАТЕ закликає рф до виведення військових і техніки з території ЗАЕС. Керівник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що ми всі «нарешті дочекались резолюції МАГАТЕ, в якій організація ухвалила вимогу до рф – припинити будь-які дії в межах Запорізької АЕС та інших ядерних об’єктів на території України. Проти резолюції проголосували росія та Китай, утримались Індія, Пакистан, Єгипет, Південна Африка, В’єтнам, Сенегал та Бурунді»

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163  

     Все під контролем. Мер м.Покров Олександр Шаповал  підбив підсумки ще одного тижня війни для міста. Він зазначив, що ворог не припиняє обстрілів Нікопольщини: окупанти підступно б’ють по цивільним об’єктам, житловим кварталам населених пунктів.

     Щодо ситуації у Покрові, то вона напружена, але контрольована:

     –  Всі послуги надаються у повному обсязі. Інфраструктура працює у штатному режимі.  У школярів триває навчальний рік у дистанційному режимі, – доповів Олександр Миколайович. .

https://www.facebook.com/profile.php?id=100017214120763

     Росія – країна терорист! Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  доповів, що ситуація в місті та на Криворізькому напрямку фронту повністю контрольована. Також посадовець додав, що на гідротехнічних спорудах продовжуються роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів. Подача води в місті  стабілізована.

     Олександр Юрійович, від  імені територіальної громади Кривого Рогу, звернувся до цивілізованих країн світу з вимогою визнати росію країною-терористом!

     –  Росія вкотре вчинила терористичний акт, вдаривши крилатими ракетами по об’єктах критичної інфраструктури Кривбасу. Це – справжній терор мирного населення! Влада реалізовує план з ліквідації наслідків руйнівного удару. Залучені всі аварійні та рятувальні служби, ресурси комунальних та промислових підприємств, –   акцентував Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

    Однозначно, росія – ДЕРЖАВА-ТЕРОРИСТ, якій немає місця серед країн цивілізованого світу. Сподіваємось, що ця позиція, нарешті стане єдиною для всієї світової спільноти. Скільки ще доказів для цього потрібно?! Нам здається, що їх вже більше ніж достатньо. Але попри все, ми, українська нація нескорених, упевнено продовжуємо прямувати до ПЕРЕМОГИ. Ані на мить не втрачаємо віри у наших мужніх воїнів. Знаємо, що зможемо вигнати окупантів та відновити мир на нашій рідній землі!

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11