Актуально від Генштабу

     Триває 205 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на перешкоджанні активних дій наших військ на окремих напрямках, утриманні тимчасово захоплених територій та спробах повної окупації Донецької області.

 

                             ЗСУ успішно дають відсіч загарбникам та віддалено уражають противника

             Сили оборони України успішно відбили атаки в районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка.

            Протягом минулої доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 18 ударів по місцях зосередження живої сили і техніки противника. Підтверджено ураження 13 опорних пунктів, районів зосередження озброєння і військової техніки та 5 позицій комплексів протиповітряної оборони.

            Підрозділи Ракетних військ і артилерії завдали вогневого впливу по 3 районах зосередження живої сили та бойової техніки противника. В зону ураження потрапили логістичні вузли та понтонні переправи ворога.

        Удари по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури – тактика військових злочинців

            Ворог завдав 11 ракетних, 15 авіаційних ударів та здійснив 96 обстрілів із систем реактивної артилерії по об’єктах на території України.

            Росіяни обстрілюють наші позиції вздовж лінії зіткнення, намагаються вживати заходів щодо перегрупування військ на окремих напрямках, ведуть повітряну розвідку. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

            Окупанти завдають ударів по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від авіаційних і ракетних ударів та задіяння ворогом РСЗВ за минулу добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Зокрема, Костянтинівки, Дружківки, Куп’янська, Сіверська, Нью-Йорка, Мар’їнки, Гуляйполя, Мирного та Великого Артакового.

                                          Рашисти обстрілюють інфраструктуру із танків та артилерії

      * На Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Лугівка Сумської області.

     * На Харківському напрямку, зокрема з території російської федерації – в районі Гоптівки, Козачої Лопані, Малої Вовчої, Зибиного та Стрілечої.

     * На Слов’янському напрямкуДворічна та Гороховатка.

     * На Краматорському напрямкуПришиб, Тетянівка, Крива Лука, Озерне, Пискунівка, Райгородок, Стародубівка, Білогорівка, Сіверськ, Роздолівка та Спірне.

     * На Бахмутському напрямкуНью-Йорк, Лиман, Миколаївка Друга, Зайцеве, Одрадівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка та Веселе.

     * На Авдіївському напрямкуМар’їнка, Красногорівка, Первомайське, Авдіївка та Водяне.

     * На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не проводив. Здійснював обстріли по всій лінії зіткнення.

     * На Південнобузькому напрямку фіксувався вогневий вплив ворожої артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Крім того, окупанти вели повітряну розвідку БпЛА та здійснили 34 літаковильоти оперативно-тактичної авіації для завдання ударів по території Херсонської і Запорізької областей.

                                                             В Україні окупантів чекає смерть та ганьба

             Противник намагається приховати масові втрати після вогневого ураження, завданого Силами оборони по місцях зосередження російських військ. В результаті ефективних високоточних ударів в районах населених пунктів Херсон, Василівка, Перевальськ та інших, «двохостих» російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках.

            Підтверджено значні втрати противника на Слобожанському напрямку. Так, 202-й та 204-й стрілецькі полки 2 армійського корпусу окупаційних військ, що брали участь у бойових діях, спішно виведені на тимчасово окуповану територію Луганської області та підлягають розформуванню. Залишки особового складу розподілені серед підрозділів мобілізаційного резерву. Через велику кількість поранених у населеному пункті Новоайдар під військові шпиталі терміново перепрофільовують цивільні медичні заклади, зокрема й дитячу лікарню.

            Загалом, військово-політичне керівництво російської федерації прийняло рішення поповнити резерв для війни в Україні за рахунок закладів виконання покарань, державних підприємств та установ, зняття обмежень на призов для багатодітних сімей та примусового створення регіональних батальйонів, сформованих за національною ознакою.

 

     Загальні втрати ворожої росії, зокрема за добу, склали:

  • особового складу – 54050 (+200) осіб;
  • танків ‒ 2199 (+6) од.;
  • бойових броньованих машин ‒ 4690 (+8) од.;
  • артилерійських систем – 1302 (+7) од.;
  • РСЗВ – 312 (+1) од.;
  • засобів ППО ‒ 168 (+1) од.;
  • літаків – 250 (+0) од.;
  • гелікоптерів – 216 (+1) од;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3550 (+28) од.;
  • спеціальної техніки ‒ 121 (+1).

     Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Донецькому напрямках.

     Вдячні хоробрим українським воїнам, що рятують нашу державу та її волелюбний народ від жахів “руського мира”. Пишаємося нашими Захисниками! Впевнені, спільними зусиллями Україна переможе!

                                                                                                                                   https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11