13 вересня, Дніпропетровщина: Нікопольський район знову під ворожим вогнем

      Всю ніч від обстрілів потерпала Нікопольщина. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що рашисти ударили по району 6 разів:

      — Скерували на Нікополь, Червоногригорівську та Марганецьку громади “Урагани”, “Гради” та важку артилерію. Минулося без постраждалих. Понівечені 16 багатоповерхових та приватних будинків, стадіон, господарські споруди та газогони. Масштаби пошкоджень уточнюються. В інших районах обійшлося без атак і на цю хвилину спокійно.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko

     Радіаційний фон на Дніпропетровщині залишається в межах норми. Про це доповів Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. Він констатував, що російська орда чотири рази відкривала вогонь зі ствольної артилерії та “Градів” по Нікополю й Марганецькій громаді. Люди вціліли.

      – Віримо в ЗСУ. Слава героям. Нехай день буде мирним, побажав очільник облради.

https://www.facebook.com/nbankr

     Будьте обережні з касетними боєприпасами. Керівник районної військової адміністрації Євген Євтушенко та мер міста Нікополь Олександр Саюк повідомили, що регіон знову пережив ніч обстрілів. На щастя, обійшлося без постраждалих. Є руйнування приватних і багатоповерхових будинків, газо- та електромереж. Масштаби уточнюються.

      На ранок відомо про пошкодження 16 будівель, це як багатоповерхівки, так і приватні житлові будинки. Ми усуваємо наслідки обстрілів. Інфраструктура в місті працює, комунальні підприємства теж, звітує Олександр Іванович.

     Посадовці звертають увагу нікопольців на інформацію про застосування ворогом боєприпасів касетного типу:

– Якщо ви бачите підозрілі, незнайомі предмети, будь ласка, не підходьте, не беріть їх в руки, а телефонуйте до ДСНС («101»), або поліції («102»). Хочу побажати вам доброго і мирного робочого дня. Тримаймось, ми разом! Все буде Україна! написав очільник Нікополя.

https://www.facebook.com/100007306800538/videos/577050414162277/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100025234411163

     ЗСУ звільнили Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок та Миролюбівку на півночі Херсонської області. З таких хороших новин почав брифінг начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул:

      – Ця успішна операція була проведена нашими частинами трохи раніше, але тепер уже це можна сказати офіційно. Звичайно, в цих населених пунктах ще дуже небезпечно. Ворог продовжує обстріли. Але території зачищені та знаходяться під нашим прапором. Кілька днів тому я сам був у Високопіллі. Саме з цих населених пунктів ми провели евакуацію місцевих жителів до Кривого Рогу, забезпечивши всім необхідним. І просто словами не передати, наскільки місцеві жителі зраділи звільненню з-під гніту русні, яка там, особливо буряти, творила справжній терор. Низький уклін нашим солдатам і офіцерам, за мужність, героїзм і справжню військову майстерність.

      Якщо говорити в цілому про південний напрямок, то посилаючись на офіційну інформацію Оперативного Командування «Південь», Олександр Вілкул зазначив, що наші військові звільнили територію площею 500 квадратних кілометрів. Протягом 2-х тижнів на південному напрямку уражено понад 150 командних та опорних пунктів орків, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 РСЗВ, 2 літаки, 2 гелікоптери, 70 складів.

      – Відмінна робота! Упевнений, так крок за кроком буде звільнена територія Херсонської області, і всіх інших регіонів нашої країни, – підкреслив Олександр Юрійович.

     Ситуація по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку продовжує залишатися напруженою, динамічною у розвитку подій, але стабільною.

     – Обстановка на фронті повністю перебуває під контролем ЗСУ. За інформацією ОК «Південь», нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами виконано вогневі завдання по знищенню району зосередження ворожого озброєння і техніки, станції радіоелектронної боротьби та двох складів боєприпасів. Також двічі атаковано понтонні мости орків через Інгулець та Дніпро.

      Зазнаючи невдачу за невдачею у відкритих бойових зіткненнях, окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення і тероризують мирних людей. Вночі орки з “Ураганів” обстріляли Зеленодольську громаду. Пошкоджено будинки та газогін, – розповів посадовець.

     У самому Кривому Розі ситуація повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії.

      — Зберігаємо спокій, витримку, довіряємо лише офіційним джерелам інформації. Віримо у наші Збройні Сили, нашого Президента та нашу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul

      Віримо у незламність ЗСУ! Бо лише хоробрі українські воїни можуть зупинити терор російських окупантів. Підтримуємо наших мужніх Захисників та разом наближаємо Перемогу!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11