Як пройшли 200 днів війни для жителів Дніпропетровщини?

На це запитання під час брифінгу відповідав перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов. Вже більше ніж півроку обласний центр та інші його райони є непідступною фортецею для російських окупантів. І вони нічого не можуть з цим зробити, крім ганебних ударів з неба та дальньої артилерії. Руйнують школи, дитячи садки, адмінбудівлі, підприємства критичної інфраструктури, промислові, сільськогосподарські споруди, перетворюють на руїни цілі житлові квартали, калічать долі і забирають життя мешканців області. Але ми все одно не підкорюємось, продовжуємо протистояти всесвітньому злу, бути прихистком для переселенців і центром зміцнення української економіки. Далі мовою цифр та фактів.

Перш за все Володимир Орлов зазначив, що вже протягом 200 днів Україна, а разом з нею і наша Дніпропетровщина, мужньо протистоїть агресору.
–  Наш регіон постійно потерпає від рук рашистів, котрі гатять по нам всіма можливими засобами, в тому числі крилатими ракетами, реактивними системами залпового вогню, ствольною артилерією, мінометами. Найбільше страждають від терору мешканці Нікопольського, Криворізького та Синельниківського районів. За весь час повномасштабного вторгнення ворог спрямував на Дніпропетровщину 180 ракет. Внаслідок обстрілів зруйновано більш ніж 50 житлових будинків, ще понад 2 тис. – пошкоджені. Руйнувань зазнали більше 100 шкіл, дитсадків, лікарень та підприємств. На жаль, маємо загиблих та поранених.
Наш регіон – гуманітарний форпост України
З початку війни Дніпропетровщина прийняла 320 тис. переселенців, в тому числі 76 тис. дітей . Найбільше з них  оселилися у Дніпрі та Кривому Розі.
–  У кожній громаді є центри підтримки, в яких видають продуктові набори, допомагають знайти житло та роботу, влаштувати дітей до школи, – розповів посадовець.
Переселенці отримують гуманітарну та фінансову допомогу як від держави, так і від міжнародних організацій, понад 120 яких працюють в області.
65 тис. мешканців Дніпропетровщини покинули «гарячі точки» та виїхали в інші населені пункти в межах області, ставши вимушеними переселенцями.

Підприємства регіону міцно тримають економічний «фронт»
Практично всі промислові підприємства регіону працюють. Більшість з них скоротили обсяги виробництва, але продовжують працювати задля нашої Перемоги.
–  Ми прийняли 74 підприємства з «гарячих точок», охоплених війною, а саме з  Донецької, Луганської, Запорізької та, Херсонської областей. Частина компаній вже працюють. Печуть хліб, шиють, виготовляють спеціальне кріплення, – відзначив перший заступник голови Дніпропетровської ОВА.

Медична галузь дуже навантажена, але гідно справляється зі своїми задачами
На Дніпропетровщину переїхали і медзаклади з Луганщини та Харківщини. Загалом, лікарні регіону працюють з великим навантаженням у зв’язку тим, що до області привозять значну кількість поранених бійців.
Безпека дітей – понад усе
Як відзначив перший заступник голови обласної військової адміністрації, в школах Дніпропетровщини зараз навчаються понад 340 тис. дітей, більше 12 тис. – переселенці.
Задля безпеки учнів 90% шкіл регіону працюють у дистанційному форматі. Решта освітніх закладів –  офлайн, або у змішаному режимі.
–  Адміністрація кожної громади обирала варіант навчання окремо. При цьому були враховані думки батьків та загальна ситуація в регіоні, – акцентував посадовець.

Активно готуємося до опалювального сезону
Громади області готуються до опалювального сезону: комунальники замінюють тепломережі, лагодять труби, проводять випробування. За інформацією Володимира Орлова, уже виконано 93% робіт.
Крім того, енергетики готуються до підвищеного навантаження на електромережі, бо розуміють, що люди будуть грітись електрикою. Протягом холодного сезону аварійні бригади разом з комунальниками працюватимуть у посиленому режимі.

Область буде з хлібом завдяки невтомній праці аграріїв
Як повідомив Володимир Орлов, наші аграрії зібрали майже 2,5 млн тонн зернових культур. В їхніх планах – отримати врожай на рівні 3 млн тонн.
–  Завдяки сільськогосподарським виробникам, Дніпропетровщина буде забезпечена хлібом. А разом з нею – і інші області нашої держави, – акцентував посадовець.

Ремонтуємо дорожнє покриття
Під час війни дорожники оновили покриття на 45 автошляхах області. Зараз роботи тривають у Кам’янському районі.
Діти – наше майбутнє
У такий складний для України час, за 200 днів повномасштабної війни, на Дніпропетровщині з’явилися на світ 8 тис. 700 малюків. Це означає те, що життя триває, і ми повинні докласти максимум зусиль задля того, щоб у цих діточок було світле мирне майбутнє.
 
Завершуючи, Володимир Орлов акцентував на тому, що «попри постійні ракетні удари та обстріли, нога загарбників не ступала на Дніпропетровщину. За це ми всі дякуємо нашим мужнім ЗСУ! Ми згуртувалися навколо спільної мети і впевнено йдемо до Перемоги!»

За матеріалами https://adm.dp.gov.ua/news/200-dniv-protistoyannya-180-vipushchenih-po-oblasti-raket-ponad-2-tis-ponivechenih-budinkiv-majzhe-25-mln-tonn-viroshchenogo-zerna
 

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11