6 вересня, Дніпропетровщина: внаслідок обстрілів регіону є загибла та постраждалі, маємо численні руйнації інфраструктури

Знову Нікопольщина… Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що вночі рашисти обстріляли Нікопольський район:
– Російські окупаційні війська тричі накрили район «Градами». У Нікополі завдали удар по житлових кварталах. Поранення дістали двоє людей. Наразі вони госпіталізовані. Медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості. У місті пошкоджені 20 багатоповерхових та 11 приватних будинків. Один будинок зруйнований. Ворожі снаряди поцілили по дитячому садочку, двох ліцеях, центру технічної творчості та спортивному клубу. У місті понівечені кілька газогонів та автівок. Зачепило і декілька ліній електропередач. Без світла залишилися понад 2 тис. сімей. Аварійні бригади уже працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. У Марганецькій громаді минулося без постраждалих та руйнацій.

Внаслідок обстрілу Апостолового є загибла та постраждалі. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук додав, що вчора під обстріли потрапили Криворізький та Нікопольський райони:
– Вчора опівдні в Апостолівській громаді через обстріл «Ураганами» сталася пожежа в господарчій споруді – снаряд влучив у газопровід. Всього в громаді пошкоджено 13 житлових будинків, кілька автівок, два газопроводи та три десятки сонячних панелей.
Троє осіб постраждало. Дві жінки, 59 та 78 років, порались на городі, коли їх застав обстріл. Також поранень дістав 72-річний чоловік. Нині всі постраждалі – в лікарнях. Одна жінка, 1936-го року народження, загинула. Також стався обстріл Зеленодольської громади. Після – знайдено сучасні бойові елементи та уламки снарядів. Їх вже знешкодили піротехніки.

Кривий Ріг обстріляно ракетами. За інформацією Миколи Лукашука, вчора ввечері, приблизно о 19 годині, ворог завдав два ракетних удари по Криворізькому району. Внаслідок цієї атаки була знищена нафтобаза з великою кількістю пального. Рятувальники одразу ж виїхали на місце для ліквідації пожежі.
«Енергоатом» повністю контролює рівень радіації на Запорізькій АЕС. За даними головного управління ДСНС в Дніпропетровській області, перевищення радіаційного фону в нашому регіоні не зафіксовано. Всі кордони Дніпропетровщини – під повним контролем Збройних Сил України й надійно захищені. Віримо в ЗСУ та нашого Президента. Україна Переможе, – ствреджує очільник облради.

Попри все, віримо у краще. Мер Нікополя Олександр Саюк акцентував, що ворог знову завдав артилерійських ударів по місту. Попри це, Нікополь намагається жити та вірити у Перемогу:
– Інфраструктура функціонує, комунальні підприємства Нікополя працюють у штатному режимі, майже без вихідних. Не залишайтесь осторонь чужої біди, якщо у вас є можливість допомогти сусіду, товаришу, будь ласка, робіть це.
Всіх нікопольців, які потребують допомоги, міський голова попросив звертатися до колл-центру міської ради за наступними номерами телефонів: 0800 504 105 – цілодобово; 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00); 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00).

Ситуація напружена, але контрольована. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  в ході брифінгу доповів, що оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою та динамічною і перебуває під повним контролем Збройних Сил України. Бойовий дух наших частин піднесений. Українські воїни успішно виконують поставлені бойові розпорядження.
– За інформацією Генштабу ЗСУ та Оперативного Командування «Південь», ворог продовжує нести втрати в живій силі та техніці, зосереджується на обороні. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами наносяться удари по логістичних та управлінських об’єктах окупаційних військ. Також в районі Високопілля вночі були виявлені і знищені два ворожі безпілотні літальні шпигуни типу «Орлан-10».
Місто знову піддалося авіаударам. Щодо ситуації у Кривому Розі, то зранку орки нанесли ракетні удари по місту. Олександр Вілкул закликав мешканців надалі не нехтувати сигналами повітряної тривоги і перебувати в укриттях до її завершення.
Місто продовжує готуватися до зими, всі працюють на своїх місцях.
– Як і раніше, дотримуємося спокою та витримки, всіх правил військового стану, комендантської години. Віримо у наші Збройні Сили та нашу Перемогу! – закликав Олександр Вілкул.

Давайте дотримуватися всіх вищезазначених правил, вірити у Захисників України, молитися за них і разом прямувати до Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11