НОРВЕГІЯ ТА БРИТАНІЯ ПЕРЕДАДУТЬ УКРАЇНІ МІКРОДРОНИ НА $9 МЛН

Велика Британія вирішила об’єднати свої зусилля спільно з Норвегією та придбала норвезькі мікродрони Black Hornet для того, щоб подарувати їх Україні.
Цю інформацію оприлюднило Міністерство оборони Норвегії 24 серпня. У заяві також зазначено, що окрім самих безпілотників, Україні передадуть запасні частини до дронів, а також навчать військових правильно користуватися цією технікою. Загальна вартість пакета допомоги обійдеться у 9,25 мільйона доларів. Фінансуватимуть закупку мікродронів з британського фонду, в який Норвегія також зробила свій внесок.
За словами міністра оборони Норвегії Бьорн Арільд Грама, норвезькі дрони зазвичай використовують для розвідки та ідентифікації ворожих цілей. Вони дуже прості в експлуатації та надійні. Крім того, головною їх перевагою є непомітність. Ці безпілотні літаючі апарати надзвичайно допомагають у веденні бойових дій у міських районах.
 
У відомстві також додали, що цей тип техніки запросила Україна, аргументувавши свою потребу протистоянням військовій агресії росії.
Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес додав, що Норвегія та Велика Британія залишаються налаштованими стояти пліч-о-пліч з Україною.
– Ці передові безпілотники допоможуть українським військам отримати життєво важливу перевагу на полі бою, – акцентував посадовець.
Ми дякуємо нашим друзям за таку потрібну техніку та бажаємо ЗСУ якнайшвидше її опанувати та застосовувати задля наближення нашої Перемоги!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11