Новини Дніпропетровщини, 25 серпня: ми пережили жахливу ніч з трагічними наслідками

Регіон пережив жахливу добу. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що регіон пережив надскладну добу з постійними атаками та постраждалими:

російська армія обстріляла чотири райони – Синельниківський, Нікопольський, Криворізький та Дніпровський. Вчора рашисти вдарили по Синельниківському району, а саме по с.Чаплине. Так, ракета влучила у приватний будинок. Під його завалами опинилися жінка та двоє дітей. На жаль, 11-річного хлопчика врятувати не вдалося. Пізніше окупанти скерували ще 4 ракети на селище. Перша влучила у господарчі споруди на залізниці, інші – у залізничну станцію. Через удар виникла пожежа у 5 пасажирських вагонах. Як наслідок – 21 загиблий, 22 людини поранені. Надзвичайники продовжують пошукові роботи.

Після опівночі ворог вдарив по Синельниківщині вчетверте за добу. У с.Великомихайлівка зруйновані кілька будинків. Восьмеро постраждалих. Серед них троє дітей. Найменшій дівчинці усього 2 роки! Усі вони зараз знаходяться у лікарні.

Нікопольський район ворог тричі накривав вогнем з «Градів» та важкої артилерії. У Нікопольську та Марганецьку громаду прилетіли 11 снарядів. На щастя, минулося без постраждалих.

Криворізький район обстрілювали російські «Урагани» та «Смерчі». Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах. Село Кошове залишилося без світла. Кілька реактивних снарядів прилетіли і в один з районів Кривого Рогу. Є руйнація житла. Люди, дякувати Богу, не ушкоджені.

На Дніпровський район росіяни скерували ракету. Наші військові її збили. За це їм величезна подяка.

Ми не маємо права здаватися. Попри все. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зауважив, що вчорашній день став для регіону «чорним»:

Від початку доби сигнал тривоги в області вмикався більш ніж 10 разів. Так нас «привітали» з Днем Незалежності. Рашисти, в тому числі, гатили по Криворізькому району: з «Ураганів» обстріляли Велику Костромку, яка знаходиться на межі з Херсонською областю. Вогнем пошкоджено житловий будинок, на щастя – без постраждалих.

Також зафіксовано ворожі обстріли по всій лінії розмежування з Херсонщиною. Ситуація там залишається напруженою, але контрольованою Збройними Силами України. Окупанти намагаються стримувати просування наших військових, тому ведуть обстріли по прикордонним населеним пунктам як Дніпропетровської, так і Херсонської областей.

За словами посадовця, вночі під ворожий вогонь РСЗВ потрапив Кривий Ріг. Обстріли зачепили Металургійний район міста. Внаслідок цього у п’ятиповерхівці частково зруйновано балкон, пошкоджено вантажні автомобілі, дорожнє покриття. На місці обстрілу виявлено касетні боєприпаси. На щастя, минулося без постраждалих.

Я хочу вкотре нагадати всім мешканцям Дніпропетровщини: кордони області надійно захищені. Ворог сюди не зайде. Єдине, що окупанти наразі можуть – обстрілювати наші районі з тимчасово окупованих територій. Вони продовжують скоювати злочини проти мирного населення, тероризувати громади, руйнувати нашу інфраструктуру. Армія злочинців, – акцентував Микола Васильович.

Аграрії зібрали чудовий «врожай» бавовни. Начальник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко зазначив, що рашисти тричі обстріляли регіон зі ствольної та реактивної артилерії, скерувавши снаряди на Нікопольську та Марганецьку територіальні громади. На щастя, обійшлося без постраждалих та руйнувань.

Посадовець додав, що вночі аграрії зібрали чудовий «врожай» бавовни та побажав усім мирного дня.

Нікополь вірить у Перемогу. Мер Нікополя Олександр Саюк зазначив, що ніч минула у тривогах та з обстрілами прикордонних районів. Додав, що вся інфраструктура, комунальні підприємства міста працюють.

Олександр Іванович відзвітував про те, що наразі триває робота з ліквідації наслідків попередніх обстрілів, надається допомога нікопольцям

Місто-фортеця міцно тримається. Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул доповів, що по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту ситуація залишається напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на нашому напрямку ворог, з метою стримування украънських військ, обстрілював із наявних засобів вогневого ураження території по лінії зіткнення. Залучив авіацію для ударів по районах населених пунктів Трудолюбівка, Потьомкине, Лозове, Біла Криниця та інших.

Щодо ситуації у самому місті, то вона стабільна, знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Всі органи влади чітко виконують свої обов’язки. Забезпечено стабільну роботу всієї важливої інфраструктури, соціальних служб та міського комунального транспорту.
Олександр Вілкул висловив подяку кожному криворіжцю за неймовірну силу духу, витримку, щирість і величезний внесок у щоденну роботу по зміцненню оборони міста:

Ми говоримо з вами, що Кривий Ріг – місто-фортеця. Цю фортецю ми будували всі разом і будуємо зараз. Вчилися жити у нових, жорстких умовах, освоювали нові спеціальності, нові напрямки. Я пишаюся вами, дорогі земляки! І абсолютно переконаний, що після нашої Перемоги ми не лише відбудуємо знищену окупантами інфраструктуру нашої країни, а й втілимо у життя довоєнні проекти та плани з розвитку Кривого Рогу!

Попри всі ті жахи, які нам всім доводиться переживати, віримо, що наша Перемога вже близько! Пам’ятаємо про це, не опускаємо рук та міцно тримаємо свій фронт! Адже ми знаємо, що врешті-решт Світло переможе темряву!

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11