23 серпня, Дніпропетровщина: рашисти знову обстріляли Криворіжжя та Нікопольщину – є жертви, постраждалі та руйнування житла

Ще одна важка ніч. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко зазначив, що ніч у регіоні минула надзвичайно напружено:
– Російська армія знову тримала на прицілі два райони – Криворізький та Нікопольський.
По Криворізькому рашисти вдарили «Ураганами». У Зеленодольській громаді росіяни вбили 45-річну жінку. Її чоловік отримав поранення. Зараз він знаходиться у лікарні. Будинок родини понівечений. Окрім цього, тричі за ніч ворог накрив вогнем Нікопольський район. Так, по Марганецькій громаді двічі стріляла російська важка артилерія. Туди були скеровані 13 снарядів. Як наслідок, у Марганці постраждали двоє літніх жінок. Одна з них госпіталізована. Її стан медики оцінюють як середній. У місті пошкоджені 6 будинків, газогін та водогін. По Червоногригорівській громаді теж била ворожа артилерія. Понівечені з десяток будинків та лінія електропередач. Без світла залишилися до 1 тисячі людей. На щастя, минулося без загиблих та поранених.

Ми під захистом ЗСУ, але не слід забувати про обережність. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук  додав, що вчора вдень  російські окупаційні війська з «Ураганів» вдарили по Зеленодольській громаді:
– Внаслідок обстрілу осколкове поранення отримала 61-річна жінка, її шпиталізували в стані середньої тяжкості. Два касетні боєприпаси впали у двір домогосподарства, є пошкодження.  Окрім цього, надвечір ворог обстріляв прикордонні території Широківської громади, з «Ураганів» вдарив і по Великій Костромці. Жертв, руйнувань немає.
Посадовець зазначив, що Дніпропетровщина надійно укріплена, оборона продовжує посилюватися. Попри це акцентував на тому, що загроза ракетних обстрілів нікуди не поділась:
– Це – війна, маємо бути готові до всього. І хоча наші сили ППО працюють відмінно – ніколи не знаєш, що в головах у терористів. Тому, будь ласка, під час сигналу повітряної тривоги будьте в укритті, або користуйтеся правилом двох стін. В жодному разі не підходьте до вікон!
Микола Лукашук також сказав про те, що попереду ще багато роботи, але ми обов’язково впораємось з усіма випробуваннями і переможемо:
– Всі зусилля, докладені кожним українцем до спільної справи, не були і ніколи не будуть даремними. Пам’ятайте, що ми ще на один день ближче до Перемоги.

Як буде жити район 23 та 24 серпня? Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко  надав інформацію щодо життєдіяльності району 23 та 24 серпня. Так посадовець акцентував, що комендантська година, як і раніше, буде тривати з 21 до 5 години. Святкові та масові заходи проводитися не будуть.
Євген Вячеславович звернувся до керівників підприємств, закладів та установ з проханням за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи.
Також було зазначено, що у ці дні посиляться заходи щодо патрулювання вулиць та дотримання комендантської години.
Мешканців Нікопольщини закликав дотримуватися громадського порядку та уникати місць скупчення людей.

Мер Покрова Олександр Шаповал привітав усіх з Днем Державного Прапора – символу незламності, під яким триває боротьба за наше  мирне небо, волю та незалежність.
– Слава нашим Захисникам! Слава Україні! Перемога буде за нами! – зазначив очільник міста.

Місто живе в умовах воєнного стану. Начальник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул  повідомив, що ситуація по всій лінії зіткнення на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою, але повністю перебуває під контролем Збройних Сил України:
– Генеральний штаб ЗСУ зазначає, що ворог зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні просування наших військ. Орки продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Біла Криниця, Нововоронцовка, Лозове та інших. Завдали авіаційних ударів біля Ольгиного, Трудолюбівки і Потьомкиного.
За словами посадовця, рятівники разом з військовими саперами знищили 32 касетних елементів РСЗВ «Ураган» в селищі Перше травня Апостолівської громади.
Стосовно ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна, знаходиться під контролем Військової адміністрації та ЗСУ. Працює вся інфраструктура міста.
Як акцентував Олександр Юрійович, постійно поповнюється стратегічний запас основних продуктів харчування:
– Завдяки міському стратегічному запасу вже понад 100 тисяч криворізьких сімей, до числа яких входять мешканці пільгових категорій, та 30 тисяч переселенців безкоштовно отримали продуктові набори. Поповнення запасів триває. Ми й надалі будемо підтримувати людей у цей складний воєнний час.
https://www.facebook.com/OleksandrVilkul
 
Приєднуємося до привітань з Днем Державного Прапора. Віримо, що вже зовсім скоро цей символ нескореності замайорить у кожному населеному пункті нашої найкращої у світі України. Саме тоді ми з упевненістю  розпочнемо нову сторінку вільної, незалежної і Переможної історії!  

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11