«Горить, палає техніка ворожа – рідна Україна Переможе!…» Містами нашої країни «крокує» парад російської техніки

     Цитата з пісні, котра під час війни за своєю популярністю цілком заслуговує називатись різновидом Гімну України, цими днями дуже актуальна. Адже саме наприкінці серпня розбита ворожа техніка «подорожує» відносно безпечними населеними пунктами нашої держави. Подібні виставки об’єднують навколо себе різні покоління українців, котрі залюбки досліджують «російський боєкомплект», який наші хоробрі Захисники професійно перетворили на металобрухт. Мабуть ворожі війська зовсім не так уявляли собі святковий парад своєї техніки на Хрещатику, вже через декілька днів після вторгнення! А от українці з цікавістю досліджують здобутки ЗСУ, поповнюючи свою фотоколекцію історично важливими світлинами.

  • “Парад” техніки рф в Україні може бути тільки таким, – зазначив Президент України Володимир Зеленський. – Основна мета цього проєкту – спростувати міф про нібито непереможність та міць російської армії. Натомість показати, з якою завзятістю Збройні Сили України кожного дня здобувають нашу Перемогу.

     Від 21-го серпня спалена російська техніка розташувалась і на території Старого парку Тернополя – пам’ятки садово-паркового мистецтва. Місце для виставки таких «експонатів»  було обрано не випадково, адже раніше саме тут розміщувалась військова техніка часів Радянського Союзу.

     Ввечері біля російського металобрухту ніде і яблуку впасти. (Авт. Перевіряли особисто.) Тернополяни та гості міста різного віку дуже уважно досліджують експонати: дорослі – активно дискутують біля них, а підростаюче покоління випробовує на міцність та вивчає складові, занурюючись в самісіньку середину машин окупантів. Емоцій – море: містян просто переповнюють почуття гордості та нескореності, а також непереборної злості на тих, хто посмів посягнути на нашу рідну, єдину і вільну Україну. Зустрічаються і ті люди, котрі з острахом здригаються біля ворожих прицілів, бо зовсім недавно саме з них були випущені снаряди, котрі зруйнували їхнє житло, понівечили життя… А, не дай Боже, убили… рідних, близьких, спустошили серце, забрали найдорожче…

     Нічого, наші мужні Захисники обов’язково помстяться, за кожне втрачене життя, за кожен будинок, за кожен клаптик нашої священної землі. Тому доказом – ці жалюгідні експонати. Дивлячись на них, згадуємо слова Залужного: «А це ми ще не починали!».

     – Ідея таких виставок полягає в тому, щоб засвідчити воєнні злочини росії проти України та її мирного населення. Це техніка, з якою окупант наважився прийти на чужу землю. Проти нашої країни застосували майже усі види зброї: гармати, артилерію, ракетні системи залпового вогню. І навіть попри це ворогу не вдалося зламати наш опір. Переконаний, що згодом аналогічна виставка відбудеться на площі біля Міжнародного кримінального суду в Гаазі, коли судитимуть російських злочинців, – зауважив Державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко.

     Обов’язково відбудеться, і примножиться у десятки, сотні разів, бо українські воїни НЕПЕРЕМОЖНІ у своєму прагненні звільнити Україну від російського агресора та подарувати мирне майбуття нашим дітям!

                                                                                                                                                                                     Наталія ЧЕПЕЦЬ,

                                                                                                                               з використанням матеріалів інтернет-видань

https://wz.lviv.ua/news/469841-u-lvovi-rozpochalasia-vystavka-rozbytoi-rosiiskoi-tekhniky

https://suspilne.media/273280-parad-znisenoi-rosijskoi-tehniki-na-hresatiku-fotoreportaz/

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11