Новини Дніпропетровщини, 22 серпня: регіон знову піддався ворожим атакам – є загибла, постраждалі та руйнації

     Рашисти вкотре обстріляли область. Керівник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко доповів, що ніч минула з обстрілами та постраждалими:

     – Російська армія завдала ударів по трьох районах – Нікопольському, Криворізькому та Синельниківському. Нікополь обстріляли з «Градів» та ствольної артилерії тричі за ніч. У житлові квартали прилетіли 42 російських снаряди. За попередньою інформацією, поранено четверо літніх нікопольців. Двоє з них – ушпиталені. У місті 2 будинки зруйновані, майже 50 – понівечені. Ворожі снаряди пошкодили дитячий садок, магазини, аптеки, ринки, будівлю суду та автовокзал. Через обстріли сталося п’ять пожеж. Полум’я вогнеборці вже приборкали. Виведена з ладу лінія електропередач, до 2 тисяч людей наразі залишаються без світла. Аварійні бригади енергетиків уже розпочали відновлювальні роботи. У Криворізькому районі ворог з «Ураганів» обстріляв Зеленодольську громаду. Минулося без руйнувань та постраждалих. По Синельниківському району росіяни поцілили ракетами. Зруйнували сільгосппідприємство, школу та будинок культури. Інформація по загиблих та поранених з’ясовується.

https://www.facebook.com/Valentyn.Reznichenko/posts/pfbid02sbUav881YjxrqB1qu8YLZaoNYxNUQtFEF233dBhWoVipTFaqK9eprJ7g35AFobFCl

     Трагічний наслідок обстрілів у Зеленодольську. Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук доповів, що вчорашній день також видався надзвичайно важким:

     – Внаслідок обстрілу Зеленодольської громади, загинула 59-річна жінка. Вона отримала осколкове поранення в спину. Серед постраждалих – семеро людей: троє чоловіків, троє жінок та 9-річний хлопчик. Всі вони також отримали осколкові поранення. В Зеленодольську є пошкодження дачних будинків, спорткомплексу, дитячого садка, сільськогосподарської техніки. В одну квартиру у 5-поверховому будинку влучили уламки реактивного снаряду. Також під ворожий вогонь потрапило село Кошове, що в Широківській громаді Криворізького району. Без жертв, дані щодо руйнувань з‘ясовуються.

    

 

     Микола Васильович, зазначив, що російські війська – вбивці, терористи, окупанти. Вся їхня країна має бути ізольована від цивілізованого світу.

     – Пам’ятайте, що в України – найкращі Захисники, які роблять все можливе, аби вигнати окупантів геть з нашої землі. Кожен українець зараз має зробити свій посильний внесок в нашу Перемогу. Допомагайте Збройним силам України, щоби ця Перемога настала якнайшвидше. Віримо в ЗСУ, в Президента, підтримуємо державу. Україна – незламна, – акцентував посадовець.

     Нікополь оговтується від чергових обстрілів. Мер Нікополя Олександр Саюк нагадав мешканцям міста, у яких внаслідок обстрілів є пошкодження майна, про отримання допомоги. Для цього треба звернутись до кол-центру для постраждалих за наступними номерами телефонів: 0800 504 105 – цілодобово, 056 669 60 61 (з 8.00 до 20.00), 056 669 60 64 (з 8.00 до 20.00).

     За словами Олександра Івановича, вся інфраструктура функціонує у штатному режимі, комунальні підприємства міста працюють майже без вихідних.

https://www.facebook.com/oleksandrsayuk/posts/pfbid0ArArVcZF4abFDTs6NRKxDfDGuKtWGFKGn7auFw4HwrK1mnS78PAofxjA3VwLPih7l

     Тримаємося! Віримо у наші ЗСУ та Перемогу! Очільник військової адміністрації м.Кривий Ріг Олександр Вілкул зазначив, що ситуація на Криворізькому напрямку фронту стабільно напружена, однак повністю контролюється Збройними Силами України:

     – За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на нашому напрямку ворог застосовував наявні засоби вогневого ураження для обстрілів військових та цивільних обʼєктів по лінії зіткнення. Зокрема, вчора вдень завдав авіаударів біля Ольгиного та Лозового.

     Олександр Юрійович додав, що протягом минулого тижня активно працювали підрозділи протиповітряної оборони України:

     – Ви знаєте, я публічно про роботу ППО не говорю, тому що нам потрібна реальна безпека, а не надлишкова інформація. Але на цьому тижні хлопці збили п’ять ракет. Пишаємося нашими захисниками неба!

     Також посадовець акцентував на тому, що орки намагалися покращити їхнє тактичне положення, пішовши на штурм в районі Зеленого Гаю (недалеко від с.Давидів Брід Херсонської області). Але, дякуючи нашим мужнім воїнам, ця спроба завершилась для ворога значними втратами та відступом. Також наші ракетно-артилерійські підрозділи в с.Сухий Ставок (Херсонська область) знищили ворожий пункт постачання боєприпасів.

     Щодо ситуації у Кривому Розі, то вона стабільна та знаходиться під контролем Військової адміністрації і ЗСУ. Працює інфраструктура, громадський транспорт, лікарні, аптеки та магазини.

https://www.facebook.com/OleksandrVilkul/videos/1832635426907105/

     Розпочинаємо новий робочий тиждень з бойовим настроєм. Міцно тримаємо кожен свій фронт, дякуємо Захисникам, молимося за них та разом наближаємо нашу Перемогу!  

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11