Доповідає Генштаб

     Розпочалась 180 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територіями Донбасу, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької і Миколаївської областей, відновленні боєздатності підрозділів, що зазнали втрат, а також недопущенні можливого контрнаступу Сил оборони України.

Напрямки активних бойових дій

      * На Слов’янському напрямку противник намагався вести наступ в районах Довгеньке – Дібрівне, Бражківка – Нова Дмитрівка, успіху не мав, відійшов. Продовжив вогневий вплив біля Дібрівного, Мазанівки та Долини.

      * На Краматорському напрямку ворог намагається проривтись в район Спірне – Веселе, бойові дії тривають. Зафіксовано обстріли неподалік Роздолівки, Григорівки, Верхньокам’янського, Дронівки та Серебрянки.

      * На Бахмутському напрямку спостерігались спроби наступу на Вершина – Кодема і Гладосове – Кодема, успіхом е увінчались. На напрямках Стряпівка – Соледар, Покровське – Бахмут, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве та Гладосове – Курдюмівка бойові дії тривають. Російськими військами завдано вогневе ураження зі ствольної артилерії та РСЗВ в районах населених пунктів Соледар, Зайцеве і Білогорівка.

     * На Авдіївському напрямку ворог намагався вести штурмові дії на Спартак – Опитне, Новоселівка Друга – Красногорівка, Донецьк – Первомайське, Піски – Невельське, Лозове – Невельське, успіху не мав. Вів обстріли зі ствольної та реактивної артилерії неподалік Опитного, Мар’їнки, Пісків, Авдіївки та Невельського.

      * На Миколаївському напрямку окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Благодатне, мають частковий успіх.

Обстріли не вщухають

      * На Харківському напрямку ворог здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії неподалік Світличного, Слатиного, Питомника, Петрівки, Піщаного, Гусарівки, Мосьпанового, Криничного та Пришиба.

      * На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. Ворог обстріляв із ствольної артилерії райони Катеринівки та Ободів Сумської області.

      * На Новопавлівському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Вугледара, Великої Новосілки та Павлівки.

      * На Запорізькому напрямку окупанти пробували наступати на територію Макарівка – Времівка, успіху не мали, відійшли. Здійснювали вогневе ураження районів Дорожнянки, Новосілки та Малої Токмачки.

      * На Південнобузькому напрямку противник продовжив обстріли районів населених пунктів Велике Артакове, Лозове, Таврійське, Степова Долина, Первомайське, Киселівка, Червона Долина, Потьомкине, Прибузьке, Парутине, Поляна, Новоолександрівка та Партизанське із танків, ствольної та реактивної артилерії Завдав авіаційних ударів поблизу Зарічного, Білої Криниці та Андріївки.

      Вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів зосереджує основні зусилля на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об’єктів і елементів інфраструктури в глибині території України.

ЗСУ знищують ворогів України

     Наші ракетно-артилерійські підрозділи та авіація продовжують успішні виконання вогневих завдань на визначених напрямках.

     Втрати росії за добу склали:

    • особового складу – 200 осіб,
    • танків — 7,
    • бойових броньованих машин — 6,
    • артилерійських систем — 4,
    • засоби ППО — 4,
    • гелікоптерів — 1,
    • БПЛА оперативно-тактичного рівня — 9,
    • крилаті ракети — 4,
    • автомобільної техніки та автоцистерн — 6.

https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

     Весь український народ обʼєднаний навколо спільної мети – звільнення держави від рашистської нечисті. На висоті й мотивація наших відважних Захисників – здобуття Перемоги в битві за Україну.

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11