Незабаром початок нового навчального року. Як працюватимуть школи Дніпропетровщини?

     З 1 вересня майже 80% шкіл Дніпропетровщини розпочнуть навчання дистанційно. Ще 20% – у змішаному форматі: там проводитимуть онлайн та офлайн заняття.

     – 1 вересня у закладах освіти розпочнеться навчальний рік. Остаточне рішення про формат роботи приймають сільські, селищні та міські ради. Враховують безпекову ситуацію у кожній громаді, – зазначила заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.

     У Дніпрі та Кривому Розі навчатися в школах з 1 вересня вирішили дистанційно. Про це під час брифінгу повідомив очільник облради Микола Лукашук, додаючи, що:

     – Також онлайн-навчання буде у П’ятихатках, Апостоловому та Покрові. По Зеленодольську готується рішення щодо дистанційного навчання. У Вільногірську форма навчання ще не визначена.

     Остаточні рішення щодо формату навчання в інших громадах, будуть ухвалені наступного тижня, додав Микола Лукашук.

     У Кам’янському школи працюватимуть як онлайн, так і офлайн. У більшості закладів уже облаштували укриття – їх перевірили спеціальні комісії, повідомила директорка департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Наталія Рева:

     – 38 шкіл працюватимуть у змішаному форматі – офлайн та онлайн. Це ті заклади, які підготували укриття. Ще у чотирьох школах сховищ немає – там діти навчатимуться тільки онлайн.

     Усього в Кам’янському до школи підуть майже 6 тисяч дітей, ще понад 15 тисяч навчатимуться дистанційно.

     Загалом на Дніпропетровщині – 834 школи.

     Як бачимо, очільники області та територіальних громад намагаються максимально убезпечити дітей від ймовірної загрози, котру спричиняють військові дії. А вона, на жаль, наразі актуальна практично для кожного куточка Дніпропетровщини. Учні з нашого міста теж не сядуть за парти у 2022 році, але сподіватимемось, що Перемога – не за горами. Віримо у це і в те, що зовсім скоро наші дітки почують шкільний дзвоник і поспішатимуть на таку довгоочікувану зустріч з однокласниками та вчителями.

 

https://suspilne.media/272961-blizko-80-skil-dnipropetrovsini-pracuvatimut-distancijno-insi-u-zmisanomu-formati/

https://adm.dp.gov.ua/news/majzhe-80-shkil-dnipropetrovshchini-planuyut-pracyuvati-distancijno-20-u-zmishanomu-formati

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11