Школярі навчатимуться онлайн, закордонні паспорти можна отримати через ЦНАП, а родини загиблих Захисників користуватимуться пільгами

Саме такі і низку інших важливих питань розглянули депутати на черговій серпневій сесії міськради, яка пройшла під головуванням мера Олександра Шаповала.
На початку зібрання, вже за традицією, присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих воїнів, які поклали своє життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України у боротьбі проти російської агресії.
Висловивши таким чином повагу до полеглих Захисників, місцеві обранці приступили до розгляду питань порядку денного. До їх переліку увійшли: затвердження бюджету та змін до нього на користь допомоги Захисникам, ухвалення соціальних програм та комплексу додаткових послуг ЦНАП, узгодження форми навчання для школярів, з огляду на безпекову ситуацію, та погодження договір оренди землі, важливих для подальшої діяльності нашого підприємства. Не обійшлось і без подяк колективу комбінату в особі Голови правління Сергія Шуваєва, за злагоджену роботи задля підтримки міста та ЗСУ.

Затвердили звіт про виконання бюджету за І півріччя та підтримали Захисників
Доповідачем з бюджетного питання була начальник фінансового управління Тетяна Міщенко. За її словами, бюджет територіальної громади за І півріччя по власним надходженням загального фонду виконано на 96%:
–  Надходження до місцевого бюджету за 6 місяців 2022 року склали 148 млн. 814 тис. грн. У зв’язку з початком повномасштабної війни надходження значно скоротилися. Це призвело до невиконання деяких планових показників. На жаль, надалі також прогнозується значне скорочення надходжень.
Тетяна Міщенко зазначила, що основним джерелом наповнення бюджету міста залишається податок на доходи фізичних осіб – 60%.
–  Якщо говорити про видатки, то більшу частину коштів «міської скарбниці» було спрямовано на освітню галузь. Також продовжували фінансувати витрати, житлово-комунальне господарство, охорону здоров’я, фізкультуру і спорт, культуру та мистецтво. Загальна сума видатків склала 185 млн. 377,1 тис. грн, –  резюмувала Тетяна Міщенко. 
Депутати прийняли до відома цю інформацію та затвердили показники бюджету.
Окрім того, були внесені зміни до попереднього рішення сесії стосовно бюджету територіальної громади на 2022 рік. Олександр Шаповал зазначив, що додатково в цьому проекті у вигляді субвенції виділяються кошти на потреби Збройних Сил України.

Внесли зміни до міських програм та поновили термін дії договорів оренди землі
Важливим для комбінату стало прийняття рішень щодо поновлення терміну дії договорів оренди землі, згідно з клопотанням підприємства. Місцеві обранці одноголосно їх підтримали.  
Депутати також внесли зміни до Комплексної програми соціального захисту населення на 2022-2024 роки. Вони торкнулися здійснення виплати грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги, на професійній або не професійній основі, громадянам похилого віку, дорослим особам і дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги.
Додаткову пільгу у розмірі 50% знижки на оплату житлово-комунальних послуг запровадили для членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України. Окрім цього, за рахунок коштів міського бюджету вищезазначені категорії щомісяця отримуватимуть адресну грошову підтримку.

Школярі міста будуть навчатися дистанційно
Затвердили депутати і форму організації освітнього процесу в 2022-2023 навчальному році.
Таким чином, у зв’язку з урахуванням безпекової ситуації на території громади, з 1 вересня 2022 року діти навчатимуться у дистанційному форматі.

Український та закордонний паспорти тепер можна оформити у ЦНАП
Соціально важливим стало прийняття рішення «Про внесення змін до Переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)».
Заступник міського голови Ганна Відяєва надала пояснення з приводу цього питання:
– Вже зараз виконавчий комітет міськради допрацьовує всі нюанси, пов’язані з видачою закордонних паспортів та паспортів громадянина України. Надавачем цих послуг, котрі раніше містяни отримували у міграційній службі, виступить Центр надання адміністративних послуг.

Подяка колективу комбінату за підтримку
На завершення сесії Олександр Шаповал висловив подяку керівнику нашого підприємства, депутату міськради Сергію Шуваєву та всьому колективу за те, що з першого дня війни, надають суттєву допомогу у патрулюванні міста.
У свою чергу, Сергій Павлович зазначив, що, незважаючи на важкий економічний стан, комбінат прагне й надалі допомагати нашій громаді та Захисникам:
– Ми будемо робити все, що в наших силах, задля того, аби якнайшвидше досягти нашої спільної мети – Перемоги України!
 

Цілком погоджуємось з цими правильними словами! Адже саме ми зараз повинні забезпечувати надійний тил для наших Захисників, міцно тримаючи власний фронт. Кожен з нас робить свій, нехай і маленький, але такий важливий внесок у спільну Перемогу. Віримо, що цей день вже дуже скоро обов’язково настане, і ми знову зможемо жити в мирі!

Олександрина ЛЕЩЕНКО

Сподобалась ця стаття?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

PokrovGZK© 2020 Design by DIT

Україна, Дніпропетровська обл., м.Покров, вул. Центральна, 11